2019. augusztus 24., szombat - Bertalan
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: elszabaduló árak és hanyatlás jellemzi az orbáni gazdaságpolitikát

MSZP: elszabaduló árak és hanyatlás jellemzi az orbáni gazdaságpolitikát


Az MSZP szerint elszabaduló árak, hanyatlás jellemzi az orbáni gazdaságpolitikát, és a "kormányfő által kézzel vezérelt" Monetáris Tanács ismételt kamatcsökkentése miatt egyre sérülékenyebb a forint.

Burány Sándor001

Burány Sándor


Burány Sándor, a párt országgyűlési képviselője az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta: világossá vált, hogy az Orbán-kormány szándékosan pörgeti az inflációt, és komoly pénzügyi kockázatnak teszi ki a forintot. Az élelmiszerárak drasztikus emelkedése, valamint a folyamatos megszorítások pedig egyenesen mélyszegénységbe taszítják Magyarországot - tette hozzá.


Az ellenzéki politikus kitért arra, a legfejlettebb ipari államokat tömörítő és a kormány gazdaságpolitikát eddig visszafogottabban kritizáló OECD szerint is recesszióba süllyed az idén a magyar gazdaság, sőt jövőre is csak 0,1 százalékos növekedést, vagyis gyakorlatilag stagnálást jeleznek.


A szocialista képviselő - utalva arra, hogy a Standard & Poor's kedden bejelentette, az OTP Bankot, illetve az OTP Jelzálogbankot is leminősíti - közölte, hogy a kormány "bukásra ítélt gazdaságpolitikája most már a legnagyobb hazai pénzintézetet is veszélybe sodorta".


Burány Sándor szerint "az Orbán-Matolcsy tengely katasztrófa felé vezeti az országot", az MSZP korábban bemutatott gazdasági programja ugyanakkor világos alternatívát kínál Magyarország gazdaságának rendbetételére.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-11-28

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite