2019. július 21., - Dániel
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: felelőtlen ellenzékiséget felelőtlen kormányzás követett

MSZP: felelőtlen ellenzékiséget felelőtlen kormányzás követett


Az MSZP szerint a Fidesz elmúlt kilenc éve az ország iránti elkötelezettség teljes hiányáról szólt: a jelenlegi kormánypárt ugyanis ellenzékben az "elvtelen", a "szociknak minél rosszabb, nekünk annál jobb szellemiségét valósította meg", míg hatalomra kerülve a dolgozó emberek szerzett jogait, megtakarításait, szólásszabadságát, illetve lét-, vagyon- és közbiztonságát veszi el.

Kormos Kata


Kormos Kata, a szocialista párt szóvivője az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében hangsúlyozza: a Fideszt ellenzékben "egy cseppet sem érdekelte", hogy Magyarország érdekei ellen is tevékenykedik. Kormányra kerülésük után pedig "hasonlóképpen felelőtlenül viselkednek, a konszenzusnak a legcsekélyebb jele nélkül irányítják az országot". Hozzáteszi: a nagyobbik kormánypárt most is azzal foglalkozik, hogy mit rontottak el a korábbi kabinetek, ahelyett hogy az ország érdekeit figyelembe véve kormányozna.


A szóvivő szerint a Fidesz azzal zsarolja és fenyegeti a dolgozókat, hogy indoklás nélkül elveszi munkájukat, ha nem fogják be a szájukat. Elveszi sztrájkjogaikat, népszavazási jogaikat, kisajátítja a közmédiumokat, nehogy szóvá tehessék elégedetlenségüket - jegyzi meg Kormos Kata.


Kiemeli: a Fidesz gazdaságpolitikáját arrogancia és dilettantizmus jellemzi, a magyar emberekkel pedig nem törődnek. "A Fidesz zsarolást követően elrabolta 3 millió ember 3 ezer milliárd forintos nyugdíj-megtakarítását, amit a költségvetésen általuk ütött lyuk betömésére fordítottak. Ezzel a rablással tudta csak tartani az elvárt költségvetési hiányt, mivel saját teljesítménye az Orbán-Matolcsy duónak erre nem lett volna alkalmas" - fejti ki Kormos Kata. "Ideje végre felelősen, szakértelemmel kormányozni, megvédeni a lakosságot a válság utózöngéitől" - fogalmaz Kormos Kata, aláhúzva, hogy még mindig nem késő az MSZP által kidolgozott gazdaságpolitika folytatása, ami szerinte "minden szakértő által elismerten hatékonyabb és igazságosabb megoldást jelentene".

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2011-07-18

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite