2019. augusztus 23., péntek - Bence
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: gazdasági stabilitásra van szükség

Az_igazsag_jar_Onnek_ezo

HIRDETÉS

MSZP: gazdasági stabilitásra van szükség


Az Orbán-kormány által "felszámolt" gazdasági stabilitást biztosítaná az ERM-2, az euróövezet előszobája, amelynek bevezetését 2015-től javasolja az MSZP elnöke - kommentálta Tukacs István szocialista képviselő azt, hogy a fideszes Kocsis Máté szombaton veszélyes kapkodásnak minősítette Mesterházy Attila elképzelését a magyarországi euróbevezetés ügyében.

mesterhazy0117

Mesterházy Attila


"Ez nem jelenti az euró automatikus bevezetését, de jót tesz a forint árfolyamának és a Fidesz által padlóra küldött magyar gazdaságnak. Ennek révén kiszámítható az ország makropályája a külsős partnereknek és a magyar adófizetőknek" - írta az MTI-hez eljuttatott közleményében az ellenzéki politikus, aki szerint erre a stabilitásra, kiszámíthatóságra volna a legnagyobb szüksége "az orbáni ámokfutás 3 éve után hazánknak és mind a 10 millió polgárunknak".


Kocsis Máté sajtótájékoztatóján azt mondta, az MSZP-elnök "elkapkodott, megfontolatlan, a magyar emberek többségének véleményével ellentétes" álláspontja iszonyú megszorításokkal, áremelkedéssel, az infláció mértékének brutális megugrásával, növekvő munkanélküliséggel és a vállalkozások terheinek aránytalan emelkedésével járna.


Tukacs István ennek kapcsán azt javasolta a fideszes politikusnak: a megszorítások tekintetében kérdezze miniszterelnökét, gazdasági miniszterét, "hiszen 30 hónapos uralkodásuk 30 új adót hozott, és 850 milliárdos drasztikus megszorító csomagjuk miatt idén minden átlagos magyar család 340 ezer forint Fidesz-sarcot kénytelen elviselni".

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2013-02-02

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite