2019. március 18., hétfő - Sándor
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: hagyjon fel a Fidesz a sikertelen unortodox kormányzással!

MSZP: hagyjon fel a Fidesz a sikertelen unortodox kormányzással!


Az MSZP azt követeli a Fidesztől, hogy hagyjon fel a sikertelen unortodox kormányzással, Orbán Viktor miniszterelnöktől pedig azt: minden erejével a demokrácia felett őrködjön!

orbanesmatolcsy


"Hagyjon fel a Fidesz a sikertelen unortodox kormányzással, mert az csődbe juttatja az országot" - áll a párt által az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményben. Az MSZP szerint joggal lehet tartani attól, hogy Orbán Viktor "elszólta magát", amikor a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének csütörtöki kibővített elnökségi ülésén reményét fejezte ki, hogy "a demokrácia helyett nem kell új politikai rendszert bevezetni".


"Követeljük, hogy a kormányfő minden erejével a demokrácia felett őrködjön! Eszébe ne jusson újabb unortodox eszközökhöz nyúlni hatalma megtartása érdekében" - fogalmaznak. A párt szerint Orbán Viktor minden szava beismerő vallomással ér fel, mint ahogy az a kijelentése is, miszerint: ott tartunk, hogy sereghajtók vagyunk a térségben. "Ez az ő dilettáns gazdaságpolitikájának az eredménye két év után" - írták.


Ha a szocialisták válságmenedzselését folytatta volna Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter, akkor ma nem itt tartanánk. "Éppen ezért nem győzzük eleget elismételni, Matolcsynak útilaput kell kötni a talpára! Matolcsy helyett szakértőre és pénzügyminiszterre van szüksége ennek az országnak" - olvasható a közleményben.


Orbán Viktor a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének csütörtöki kibővített elnökségi ülésén - kéthetes konzultációsorozata záró állomásán - beszélt a hitelezési helyzet kilátásairól, az államadósságról és a bürokrácia csökkentéséről is. A kormányfő arról is beszélt, hogy szerinte "csak a vak nem látja, hogy olyan mélységű átrendeződés történik most a világgazdaságban és azon belül az európai kontinensen, amely következményeiben és súlyában - habár jellege más - nyugodtan összevethető az 1990-es nagy átalakulással."


"Akkor új politikai és gazdasági rendszereket kellett fölépíteni. Egyelőre most még nem kell új politikai rendszereket fölépíteni, de föl kell építeni új gazdasági rendszereket Közép-Európában, és reméljük a Jóisten megsegít bennünket, hogy a demokrácia helyett nem kell kigondolnunk más típusú politikai rendszereket, amelyeket a gazdasági túlélés érdekében aztán be kelljen vezetni" - mondta.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-07-27

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite