2019. május 22., szerda - Júlia, Rita
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: IMF-megállapodással elkerülhető az államcsőd

MSZP: IMF-megállapodással elkerülhető az államcsőd


Az MSZP helyes döntésnek tartja, hogy a kormány Fellegi Tamás tárca nélküli miniszter bejelentése szerint minél gyorsabban meg akar állapodni a Nemzetközi Valutaalappal (IMF). Az ellenzéki párt szerint az egyezségnek keserves következményei lesznek, de elkerülhetővé válik az államcsőd.


Burány SándorBurány Sándor országgyűlési képviselő csütörtökön sajtótájékoztatón az IMF-fel tárgyaló magyar delegáció vezetőjének szavaira reagálva azt mondta: a piacok az utóbbi két napban világos üzenetet küldtek a kormánynak, a forint euróhoz viszonyított árfolyama mélypontra süllyedt, mire a kabinet véget vetve a gazdasági szabadságharcnak végre "letette a fegyvert".


Az MSZP-s politikus kifejtette, a kormány "rögeszmés" gazdaságpolitikája olyan helyzetbe sodorta az országot, hogy csak két út, a keserves és a katasztrofális áll előtte. Véleménye szerint az IMF-megállapodásnak keserves következményei lesznek, noha stabilizálódhat a 300 forintos euróárfolyam, enyhe recesszió mellett évekig tartó vergődés vár az országra, de "megússzuk". Ha viszont nincs megállapodás a nemzetközi szervezetekkel - folytatta -, akkor 340 forintba kerülhet egy euró, mély recesszióba süllyed az ország, az államadósság finanszírozhatatlanná válik és bekövetkezik az államcsőd, amit minden áron el kell kerülni.


Burány Sándor ugyanakkor azt mondta, furcsa és tragikus a kormány eddigi "kötözködése", mivel sem az IMF, sem az Európai Unió nem kér sokat, súlyos megszorításokat, legfontosabb követelésük a Magyar Nemzeti Bank függetlenségének biztosítása és a gazdaságpolitika alapjait bebetonozó sarkalatos törvény visszavonása.


Hangsúlyozta, továbbra is a kétharmados többség felelőssége, hogy a kormány "kekeckedésére ne hagyja rámenni az országot", s a Fidesz feladata leváltani Orbán Viktort, ezzel segítve a gazdaságpolitikai fordulatot és a befektetői bizalom visszaszerzését.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-01-05

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite