2019. június 26., szerda - János
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: jogos és érthető minden közfelháborodás Magyarországon

MSZP: jogos és érthető minden közfelháborodás Magyarországon


Az MSZP elnök-frakcióvezetője szerint jogos és érthető minden közfelháborodás Magyarországon, amíg a kormány nem tisztázza a korrupciógyanús ügyeket.

tobias_jozsef


Tóbiás József hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón közölte, arra biztatnak minden olyan magyar állampolgárt, aki a totális állammal szemben megkívánja mutatni, hogy nem ilyen Magyarországot szeretne, vegyen részt a hétfő esti, a Közfelháborodás napjaként meghirdetett tüntetésen.


Mint mondta, örülnek, ha nem pártzászlók alatt tüntetnek az emberek. Értékelése szerint Magyarország nemzetközi elszigetelődése, a gazdasági és szociális válság miatti felháborodásról is szól a tüntetés. Úgy fogalmazott, "a közfelháborodás teljesen jogos és érthető. Az embereknek igazuk van".


Tóbiás József szóvá tette az adójogszabályok módosítását, amelyek szerinte egyre nagyobb lyukat ütnek az egyébként is gyenge szociális védőhálón. Azt mondta, hogy az adóhivatal vezetésével szemben megingott a közbizalom, ez pedig átsugárzik magára az intézményre is. Az ellenzéki pártelnök szerint a kormány érdemi megoldások helyett ködösít, magyarázkodik, támad. Ezek - értékelte - egy sarokba szorított kormány jelzői.


Tóbiás József azt mondta, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnökének lehetséges érintettsége egy korrupciós ügyben csak tüntet, és ha a kormánynak bizonyítékokra van szüksége, akkor keresse meg a Legfőbb Ügyészséget, ahol 34 olyan dokumentum hever, amelyet az Európai Csalásellenes Hivatal vizsgálódása után került oda. Kérdésre válaszolva Tóbiás József megismételte, hogy álláspontjuk szerint Vida Ildikó NAV-elnöknek le kellene mondania posztjáról, hogy a hivatal több tízezer munkatársa visszanyerhesse a köz bizalmát.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2014-11-17

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite