2019. április 20., szombat - Konrád, Tivadar
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: káosz van a betegellátásban

MSZP: káosz van a betegellátásban


Az MSZP fővárosi frakciója katasztrofálisnak tartja az új betegbeutalási rendszert, hiányolja az átmenetet, és kifogásolja a munka törvénykönyvének az egészségügyi dolgozókra vonatkozó részeit.

orvos1

Képünk illusztráció!


Havas Szófia, az ellenzéki párt fővárosi képviselője keddi sajtótájékoztatóján bírálta, hogy a változás értelmében bizonyos betegség esetén a szegedi egyetem klinikájának csaknem a teljes lakosságot el kellene látnia, a honvédkórház 90 ágyas, baleseti sérülteket ellátó osztályához pedig mintegy 3 millió lakos tartozik. A szocialista politikus kifogásolta, hogy több vidéki településről 60-200 kilométert kell utazni az ellátásért, sőt bizonyos esetekben a főváros II. kerületéből is vidékre kell utazni, holott Budapesten a teljes ellátási vertikum rendelkezésre áll.

Az MSZP fővárosi képviselője szólt arról is, a munka törvénykönyve a katasztrófatörvénnyel együtt lehetővé teszi, hogy a közalkalmazott orvosokat az ország bármely pontjára vezényelhessék, emellett pedig heti egy, térítés nélküli ügyeletet is vállalniuk kell. Bírálta azt is, hogy csökkent az egészségügyi dolgozók szabadsága, és visszavonták a veszélyességi pótlékokat.

Horváth Csaba, az MSZP alelnöke, a párt fővárosi képviselőcsoportjának vezetője közölte: a kormány felszámolás alatt álló "melléküzemágnak" tekinti az egészségügyet, s nem az ágazatot, hanem a vagyonát, az ingatlanjait tartják értéknek. A szocialista politikus álláspontja szerint képtelenek voltak megoldani az átmenetet, így mintegy százezren keresték saját orvosaikat az új adatbázisban.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2012-07-03

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite