2019. június 24., hétfő - Iván
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: ki kell vizsgálni a bankok díjemeléseit

MSZP: ki kell vizsgálni a bankok díjemeléseit


Az MSZP szerint a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságnak és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének azonnali vizsgálatot kell kezdeményeznie amiatt, hogy a napokban több bank is díjemelést jelentett be, mert ezzel az egyoldalú lépéssel a számlatulajdonosok érdeke sérül.

Simon Gábor


Simon Gábor, az Országgyűlés fogyasztóvédelmi bizottságának szocialista elnöke szerdai közleményében úgy fogalmazott: a bankok nem adtak elfogadható indoklást arra, hogy miért emelik a számlavezetéshez, pénzátutalásokhoz és kártyahasználathoz kapcsolódó díjaikat, miközben a szolgáltatások színvonala változatlan marad. Ez "a fogyasztók átverése" - értékelt.


Szerinte az Orbán-kormány adóemelései vezettek a fogyasztók kiszolgáltatottságához, és a kormány "a bankokkal összekacsintva" hozta meg a banki különadóról szóló döntését, mert tudta, hogy "végül az emberek fizetik meg az újabb sarc árát". Simon Gábor szerint félő, hogy a devizahitelekről szóló háttértárgyalások eredményeként a banki díjak emelésével akarják "megmenteni" a súlyos helyzetbe került devizahiteleseket. Azaz nem a bankok, nem is a kormány, hanem a magyar lakosság egésze fizetné meg a devizahitelesek tartozásának egy részét - írta.


Az MSZP választ vár a kormánytól és a Bankszövetségtől, hogy kinek az érdekében emelték meg a bankok a díjaikat, és mivel indokolják az áremelést.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2013-08-28

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite