2019. március 22., péntek - Benedek
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: közel egymilliárdot vonnak el a megváltozott munkaképességűektől

MSZP: közel egymilliárdot vonnak el a megváltozott munkaképességűektől


A megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásának állami támogatásáért emelt szót az MSZP szerdán. Az MSZP úgy látja, hogy az év hátralévő két hónapjában a kormány közel egymilliárd forintot von el a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásának támogatásától - mondta sajtótájékoztatón Korózs Lajos, az ellenzéki párt elnökségi tagja.

Korózs Lajos


Felhívta a figyelmet arra, hogy a foglalkoztatását elősegítő programok finanszírozásának megvonása miatt több ezer megváltozott munkaképességű ember veszíti el a munkahelyét. Utalt egy közelmúltbeli felmérésre, miszerint a hazai cégek húsz százaléka tervezte és további 18 százaléka azt valószínűsítette, hogy még az idén megváltozott munkaképességű embereket alkalmaz. Ehhez viszont szükség lenne az állami támogatásra - figyelmeztetett.


Kiemelte, hogy a megváltozott munkaképességűek a munkaerőpiacon alulreprezentáltak, az aktivitási arányuk csupán 24 százalékos, miközben az egészséges emberek esetében ez a mutató meghaladja a 67 százalékot. Pál Tibor szocialista országgyűlési képviselő a parlamentben szerdán napirendre kerülő, a gyermekvédelmi szakellátást nyújtó intézmények átvételéről szóló törvényről azt mondta: a jogszabály "gyermekvédelmi köntösbe bújtatott ingatlanlenyúlás". A törvény alapján úgy veszik el az állami gondozott gyermekeknek otthont nyújtó ingatlanokat az önkormányzatoktól, hogy lehetőséget teremtenek azok piaci értékesítésére - indokolta szavait.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-11-07

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite