2019. május 20., hétfő - Bernát, Felícia
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: közvetlen politikai befolyás alatt áll az ügyészség

MSZP: közvetlen politikai befolyás alatt áll az ügyészség


Az MSZP szerint a párt országgyűlési képviselőjével, Juhász Ferenc volt honvédelmi miniszterrel szembeni vádemelés azt jelzi, hogy az ügyészség közvetlen politikai befolyás alatt áll.

birosagegy

Képünk illusztráció!


Keresztes Imre főügyész pénteki közlése szerint a Központi Nyomozó Főügyészség vádat emelt Juhász Ferenc és Fapál László, a Honvédelmi Minisztérium (HM) egykori közigazgatási államtitkára ellen. A főügyészség jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettével vádolja őket, amit Juhász Ferenc tettesként, Fapál László pedig felbujtóként követett el. A főügyészség közleménye szerint a vagyonkezelési szabályok megszegése miatt a honvédelmi tárcát 43 millió forint vagyoni hátrány érte.


Az MSZP erre reagálva közleményt juttatott el az MTI-hez. Ebben azt írták: miután vesztegetéssel nem sikerült meggyanúsítani, a főügyészség olyan ügyben vádolta meg Juhász Ferencet, amiről a Fidesz-kormány honvédelmi minisztere és a tárca is leírta, hogy "a honvédelmi és jogállási törvényeknek formailag megfelelő, az első Orbán-kormány gyakorlatát követő eljárás volt".


A szocialisták szerint a főügyészség lépése és annak időzítése azt jelzi, hogy a Polt Péter vezette szervezet közvetlen politikai befolyás alatt áll. Hozzátették ugyanakkor, hogy a Juhász Ferenccel szembeni vád jól fest majd Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos jelentésében, "újabb szégyenfoltot ejt azonban az egyensúlyából végleg kibillentett magyar jogállamon, és nyilvánvalóan nem képes elkenni a Fidesz Zrt. és központi oligarchabizottsága által Magyarországot megfojtó közgépesítést".


A főügyészség a vádlottakat jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettével vádolja, melyet Juhász Ferenc tettesként, Fapál László pedig felbujtóként követett el. A vagyonkezelési szabályok megszegése következtében a Honvédelmi Minisztériumot 43 millió forint vagyoni hátrány érte, amely nem térült meg - írta közleményében a főügyészség.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-07-13

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite