2019. április 21., - Konrád
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: Matolcsy beismerte a költségvetés rosszul tervezettségét

MSZP: Matolcsy beismerte a költségvetés rosszul tervezettségét


Az MSZP szerint Matolcsy György szerdai nyilatkozatában beismerte, hogy a kormány rosszul tervezte a jövő évi költségvetést, ezért az módosításra szorul.

matolcsy2


Tukacs István, a szocialista párt országgyűlési képviselője szerdán tartott sajtótájékoztatóján a nemzetgazdasági miniszter azon bejelentésére reagált, amelyben a tárcavezető egyebek mellett arról is szólt, hogy Magyarország gyorsabb, fegyelmezettebb államadósság-csökkentést követ, mint az eurózóna. A szocialista politikus Matolcsy Györgyről szólva úgy fogalmazott, a nemzetgazdasági miniszter "parkolópályára" került és azt az "álfeladatot" kapta, hogy dolgozza ki Magyarország növekedési tervét.

 

tukacsistvan


Mint mondta, a miniszter beismerte azt az MSZP által többször említett tényt, hogy a 2012-es büdzsét rosszul tervezték, ezért azt újra kell tervezni. Tukacs István szerint Matolcsy György azt is elismerte, hogy az IMF-hitel - korábbi állításával ellentétben - nem lehet a gazdaságélénkítés eszköze.


Tukacs István továbbá ironikusan gratulált a miniszternek, amiért most megszakítaná az MNB ellen folytatott "háborúját", mert már "csak ott talál pénzt". Az ellenzéki képviselő ezt a lépést kritizálva megjegyezte: a vállalkozások finanszírozását nem a jegybank hivatott megoldani, ahhoz a kereskedelmi bankok számára kell biztosítani a megfelelő feltételeket.


A szocialista politikus bírálta Matolcsy György újraiparosításra vonatkozó elképzeléseit is, mondván arról az 1950-es évek óta tudható, hogy azt csak kevés sikerrel végezheti az állam. Tukacs István szerint a keleti piacokkal történő versenyhez először is - a munka törvénykönyvének tervezetében szereplő - olcsó munkabérekre és a munkavállalók jogainak megfosztására van szükség. Tukacs István a sajtótájékoztató végén az MSZP nevében ismételten Matolcsy György lemondását kérte.

 


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2011-12-07

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite