2019. június 27., csütörtök - László
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: megbukott a kormány gazdaságpolitikája

MSZP: megbukott a kormány gazdaságpolitikája


Az MSZP szerint bebizonyosodott, hogy a megbukott a kormány gazdaságpolitikája; gyakorlatilag leállt az országban a gazdasági növekedés - mondta Kunhalmi Ágnes, a párt elnökségi tagja vasárnap a fővárosban tartott sajtótájékoztatón.

Kunhalmi Ágnes


Kunhalmi Ágnes szerint ezt nemcsak a szocialista párt, hanem a Központi Statisztikai Hivatal is állítja, hiszen az adatok szerint az előző évhez képest csak 1,5 százalékos volt a gazdasági növekedés a várt 3-3,5 százalék helyett. "A baj az, hogy a kormány minden tervét erre a magasabb, kedvezőbb növekedésre építette, és ez nem vált valóra. Ezt bizonyítja, hogy pár napja bejelentették: 100 milliós korrekcióra van szükség" - hangoztatta.


Ez a korrekció nagyon súlyos tévedést mutat, ami négy-öt évre meghatározó lesz - mondta a politikus. A 2012-es költségvetés hatalmas megszorításokkal jár majd, hiszen nincs olyan egyszeri bevétele a kormánynak, mint az idén volt magánnyugdíj-pénztári vagyonból, nem nőtt a belső fogyasztás, és félő, hogy az export is meg fog torpanni - mondta.


Ilyen helyzetben a kormány dolga az lenne, hogy kezelje a kockázatokat, nagyon figyeljen a kiadásokra, és felkészítse Magyarországot a hosszú távú recesszióra. Hozzátette: jól látszik ugyanis, hogy a világgazdaság megtorpanóban van, és recesszió lesz. Ezért az MSZP ismételten azt kéri, hogy vizsgálják felül az egykulcsos adórendszert, hiszen nincs elég bevétele ebből az államnak, és igazságtalan is, mert "a szegényektől elvesz, és a gazdagoknak ad".


Jeszenszki András, az MSZP nyíregyházi frakcióvezető-helyettese a sajtótájékoztatón elmondta: a Fidesz sokkal több forrást ígért az önkormányzatoknak, de ez nem valósult meg, éppen ellenkezőleg, nagyon kemény megszorításokra kényszerülnek az önkormányzatok. A szocialista politikus szerint ilyen bizonytalanság még soha nem volt az önkormányzati és az oktatási szférában, mint most. "Nem tudják a pedagógusok és nem tudják az önkormányzati vezetők sem, hogy milyen jövőre készüljenek majd a közoktatásban" - fűzte hozzá.


Jeszenszki András hangsúlyozta: a közoktatási és az önkormányzati törvények elfogadása után tömeges elbocsátások, szakmai bizonytalanság és oktatási programok eltűnése várható.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2011-08-21

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite