2019. március 25., hétfő - Gábor
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: miért nem mert eddig tárgyalni a miniszterelnök az idősekkel?

MSZP: miért nem mert eddig tárgyalni a miniszterelnök az idősekkel?


Miért nem mert eddig tárgyalni a miniszterelnök az idősekkel? - reagált kérdéssel az MSZP arra, hogy Orbán Viktor hétfőn felszólalt az Idősügyi Tanács ülésén. A szocialisták szerint itt az ideje, hogy Orbán Viktor konkrét intézkedést tegyen a nyugdíjrendszerből való forráskivonás megállítására.

Kiss Péter


Az MSZP örömmel értesült arról, hogy Orbán Viktor másfél év "felelős" kormányzás után felismerte, hogy az idősekkel kapcsolatos ügyek rendezése az idősügyi szervezetekkel való párbeszéd keretében oldható meg - írta az MTI-hez eljuttatott közleményében Kiss Péter, az MSZP társadalompolitikai kabinetvezetője. Szerinte a kormányfő eddigi tettei cáfolják a médián keresztül megismert mondatait, "igaz, Orbán Viktor ezt már korábban felvállalta".


Itt az ideje, hogy Orbán Viktor konkrét intézkedést tegyen a nyugdíjrendszerből való forráskivonás megállítására, a visszamenőleges jogalkotás megszűntetésére, a nyugdíjkorrekciós program továbbvitelére, a méltányossági nyugdíj intézményének megőrzésére, az eddig megszerzett jogosítványok megőrzésére - értékeli az ellenzéki képviselő.


Kiss Péter rögzíti, az MSZP, amint kormányra kerül, visszaállítja a mindenkori gyakorlatot és továbbra is az idősügyi szervezetekkel egyeztetve fogja végrehajtani az idősekkel kapcsolatos feladatokat, az idősek biztonsága, tisztelete érdekében.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-09-26

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite