2019. április 25., csütörtök - Márk
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: mindenki megfizeti a kormány hiteltelenségének árát

MSZP: mindenki megfizeti a kormány hiteltelenségének árát


Az MSZP szerint mindenki megfizeti a kormány hiteltelenségének árát, azt, hogy egyre kevesebben hisznek a kabinetnek Európában, és azt is, hogy a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) való megállapodás híján kétszer akkora hozammal értekesíthetők a magyar állampapírok, mint amekkora kamatszintet az IMF-megállapodás eredményezne.

tukacsistvan


Tukacs István, a parlament gazdasági bizottságának MSZP-s tagja kedden sajtótájékoztatón azt mondta: bár a kormány 4,2 százalékos inflációval számolt erre az évre, az első két hónapban ennél nagyobb volt a pénzromlás, a forint árfolyama tovább romlott a napokban, és egy euró ismét csaknem háromszáz forintot ér, ilyen árfolyamnál pedig lehetetlen az adósságcsökkentés, stagnálnak a beruházások, nem jönnek létre új munkahelyek, a tavalyi év harmadik negyedévében pedig hosszú idő óta először kevesebb működőtőke érkezett az országban, mint amennyi elhagyta.


A szocialista politikus szerint mindebben közrejátszik, hogy a kormány "időhúzásra játszik", halogatja a megállapodást az IMF-fel és az Európai Unióval, és mivel a kormány nem teremti meg az ehhez szükséges feltételeket, hónapok óta nem kezdődhetnek meg a hivatalos tárgyalások a valutaalappal. Ez a kormányzati magatartás azonban a csőd felé sodorja az országot - mondta. Tukacs István szerint ráadásul a kormány hiteltelenségét tovább növelik az olyan kormányzati ötletelések, mint amilyen az elmúlt napokban például a pénzforgalmi adóról kialakult.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2012-04-17

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite