2019. május 19., - Ivó, Milán
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: működésképtelen a Fidesz közoktatási rendszere

MSZP: működésképtelen a Fidesz közoktatási rendszere


A szocialista Kunhalmi Ágnes szerint újra bebizonyosodott: a Fidesz közoktatási rendszere működésképtelen.

Kunhalmi Ágnes


Az ellenzéki politikus az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében a közoktatás mérlegét egy héttel a tanévkezdés előtt a túl drága és értelmetlen laptopbeszerzésben, a késve történő tankönyvkiszállításban, az elmaradó tanári tankönyvekben vonta meg és kitért a központosított Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) visszabontásáról szóló "homályos utalgatásra" is.


Kunhalmi Ágnes összegzése szerint a Fidesz oktatáspolitikája eddig minden évben csődöt mondott, az államosított közoktatási mamutintézmény, a Klik létrehozása óta válságban van, a tankönyvpiac államosítása pedig minden évben csúszó, vagy meg sem érkező tankönyvkiszállítást eredményezett.


A kormánynak észre kellene vennie, hogy a tervgazdaság negyed évszázada megbukott. A hónapok óta elnöktelen Klik és a Kello tankönyvellátó soha nem lesz képes elvégezni a feladatát - fogalmazott Kunhalmi Ágnes, aki szerint a létrehozott káosz helyett az iskolákban jelenlévő, dolgozó tanárokra és vezetőkre, a szülők és gyermekek bevonására, közvetlen együttműködésére építő rendszert kell teremteni.


Helyre kell állítani a helyi közösségek jogait, a tanárok jogait a tanítás szervezésében és tankönyvválasztásban, az oktatási rendszer helyi alkalmazkodását. Az MSZP ilyen oktatási rendszert teremt, és ennek első lesz lépése október 12-én az önkormányzati választás - írta az Országgyűlés kulturális bizottságának alelnöke.


Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a fővárosban kedden rendezett szakmai tanévnyitón azt mondta, minden rendelkezésre áll, hogy sikeres legyen a következő tanév: a hit abban, hogy összefogással meg tudják valósítani a céljaikat, a szándék a partnerségre, az együttműködésre, a bizalom és a szükséges infrastruktúra, taneszközök, tantermek, megfelelő tantervek és a pedagógusok.


Kiemelte: tiszteletre méltó fegyelmezettséggel küzdik végig a pedagógusok a köznevelés megújítását, amely az elmúlt 25 év legnagyobb átalakítása. Megjegyezte: ugyanakkor minden megújítási folyamat konfliktusokkal jár, és az eredmények nem egy-két év múlva jelentkeznek.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

Edvin Marton koncert

HIRDETÉS

2014-08-26

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite