2019. augusztus 21., szerda - Sámuel
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: ne csak szavakban álljon a munkavállalók mellé a Fidesz!

MSZP: ne csak szavakban álljon a munkavállalók mellé a Fidesz!


Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője és a nagyobbik kormánypárt frakciója szavakban a munkavállalók mellé állt, ám az elmúlt két évben ellenükre cselekedett - jelentette ki Gúr Nándor, az MSZP országgyűlési képviselője, a foglalkoztatási és munkaügyi bizottság elnöke szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

Gúr Nándor

Gúr Nándor


Az ellenzéki politikus szerint miközben a Fidesz frakciója pozitív lépéseket vár a kormánytól, addig az emberek "azt várják, hogy húzzanak el, és ne okozzanak több kárt". Mint fogalmazott: a kormánypártoknak két évük volt arra, hogy az emberek érdekeit szolgáló döntéseket hozzanak. Álláspontja szerint azonban például az adójóváírás kivezetése súlyos, akár havi 15 ezer forint veszteséget okozott az átlag alatt keresőknél. A munka törvénykönyvének módosítása pedig kiszolgáltatottá tette a munkavállalókat.


Gúr Nándor a munkavállalók érdekeit sértő, az elmúlt két évben hozott intézkedések közé sorolta továbbá a munkaügyi ellenőrzések "elgyengítését", az 55 év felettiek és 25 év alattiak munkapiaci helyzetének romlását, az alapfokú végzettségűek közfoglalkoztatási bérének jelentős csökkentését, a mikro- és kisvállalkozások helyzetének romlását és a hátrányos helyzetű térségek további leszakadását.


A munkavállalók védettségének megszüntetése, a munkaadói járulékok és az adóterhek emelése, a különadók bevezetése, valamint a csökkenő jövedelmekkel szemben európai szinten is kimagasló forgalmi adó bevezetése miatt nem tud hinni a kormánypárti frakcióvezető szavainak - közölte Gúr Nándor. Az ellenzéki politikus szerint Rogán Antal frakcióvezető arrogáns és cinikus, amikor ilyen kérdéseket vet fel.

ezo_banner

HIRDETÉS


Gúr Nándor szerint nincs szükség nemzeti konzultációra, hiszen a válaszokat rég tudniuk kellene a kormánypártoknak. Ha mégsem, akkor "készüljenek konstruktív ellenzéki szerepre" - tette hozzá.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-06-23

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite