2019. augusztus 19., hétfő - Huba
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: nem ajánlottunk választási szövetséget az LMP-nek

MSZP: nem ajánlottunk választási szövetséget az LMP-nek


Az MSZP nem ajánlott választási szövetséget az LMP-nek - közölte az MSZP frakcióvezetése nevében Tóbiás József frakcióvezető-helyettes kedden az MTI-vel.

tobiasjozsef


Előzőleg Schiffer András, az LMP frakcióvezetője azt mondta az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában, hogy pártja nem hajlandó választási együttműködésre, önálló pólusképző erőként úgy kívánja leváltani a Fidesz-KDNP-szövetséget 2014-ben, hogy semmiféle rehabilitációban nem kívánja részesíteni azt kurzust, amely nagy mértékben előidézője a Fidesz kétharmados többségének.


Mint mondta, a 2014-es parlamenti választások után viszont az LMP "akár az ördöggel is hajlandó szövetkezni" annak érdekében, hogy létrejöjjön egy kétharmados többség az alkotmányosság visszaállítása érdekében. Itt partnerként számítunk egyébként a mai kormánypárti szövetséghez tartozó képviselőkre is - jegyezte meg Schiffer András.


Tóbiás József erre úgy reagált: a Magyar Szocialista Párt nem ajánlott választási szövetséget az LMP-nek. Közlése szerint pártja mindig nyitott lesz az ellenzéki erők összefogására, s "partnerséget ajánl egy demokratikus, igazságos és szolidáris IV. Köztársaság barátainak, támogatóinak, azoknak, akik közül sokan 2012. január 2-án egy világos összefogás eredményeként az Operaház előtt demonstráltak".


A szocialista frakcióvezető-helyettes ugyanakkor hangsúlyozta: az MSZP az "ördöggel", azaz a Jobbikkal nem tud elképzelni sem most, sem a választások előtt, sem azt követően semmilyen "szövetséget". Úgy fogalmazott: "azt látjuk, hogy Orbán rendszerében a szélsőjobboldali párt kiválóan érzi magát, ugyanis egy Jobbik által megvalósuló fasisztoid állam víziójának, a mai rezsim már nemcsak az előszobája, hanem a nappalija, s félő, hogy ha érdekeik 2014-et követően egybeesnek, a hálószobát is közösen fedezik fel".

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-01-10

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite