2019. március 24., - Emőke
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: offshore pénzből kampányol a CÖF?

MSZP: offshore pénzből kampányol a CÖF?


Az MSZP-s Szanyi Tibor szerint fennáll a gyanú, hogy a Civil Összefogás Fórum (CÖF) a Fideszhez közeli offshore vállalkozásoktól kapott százmilliókból működteti "gyűlöletkampányát".

Szanyi Tibor


A szocialisták európai parlamenti listavezetője hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta: a kormánypárt csak addig tekinti ellenségének az adóelkerülő cégeket, amíg azok nem saját embereié. Felidézte: az állami tulajdonú MVM Partner Energiakereskedelmi (MVMP) Zrt. egy rendelet alapján az Oroszországból beszerezhetőnél olcsóbb földgázt hoz be Ausztriából. Nagy részét azonban "továbbjátssza" a MET Magyarország Zrt.-nek, amelynek tulajdonosai között offshore cégek vannak, és amely évi 35 milliárd forintos haszonnal értékesíti a gázt.


Az MSZP-s képviselő arra is kitért, hogy az offshore cégháló mögött mások mellett Garancsi István, a Videoton futballcsapat tulajdonosa áll. "Így csinálnak a Fidesz offshore piócái olcsó földgázból drága földgázt, és így hízik százmilliókkal, milliárdokkal a bankszámlájuk. Adódik persze a kérdés, mire kellenek ezek a százmilliók, milliárdok" - jelentette ki, hozzátéve: a válaszhoz "csak körül kell nézni az országban".


Mint mondta, csak találgatni lehet, "miből telik a CÖF-nek az általa indított lejárató kampányra, óriásplakátok tízezreire, háztartásokba kiküldött mocskolódó szórólapok millióira". "Azt gondolom, mindenki számára világos kell, hogy legyen, mi történik: a fideszes offshore piócák alighanem visszacsorgatják ezeknek a százmillióknak egy részét a CÖF-höz, amely aztán sohasem látott gyűlöletkampányt folytat a magyar adófizetők lenyúlt pénzéből" - fogalmazott.


Hozzátette: bár a CÖF azt állítja, kampányát magánemberek finanszírozzák, de nem árulja el, pontosan kik. "Talán csak nem Garancsi István?" - kérdezte Szanyi Tibor. Szerinte amíg a CÖF nem nevezi meg támogatóit, rajta marad a gyanú, hogy az emberektől "elszipkázott" pénzből fizeti kampányát. A tavasszal felálló Mesterházy-kormány felgöngyölíti az offshore cégek támogatási ügyét, nyilvánosság elé tárja, "mely fideszes cégek és mely haverok nyúlták le az emberek pénzét" - közölte.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2014-02-03

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite