2019. július 17., szerda - Endre, Elek
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: Orbán veszélyes kijelentéseket tett a Kossuth Rádióban

MSZP: Orbán veszélyes kijelentéseket tett a Kossuth Rádióban


Az MSZP szerint Orbán Viktor pénteki rádióinterjújában több "nagyon súlyos és veszélyes állítás, illetve hazugság is megfogalmazódott".

Burány Sándor001

Burány Sándor


Ezt Burány Sándor mondta budapesti sajtótájékoztatóján, utalva arra, hogy a kormányfő arra bíztatott: aki csak tudja, használja az árfolyamgátat, mert a magyar valuta árfolyama a következő évben bizonytalan lesz. Az ellenzéki képviselő kijelentette, hogy felelős magyar miniszterelnök vagy kormánytag ilyet nem mondhat, nem sodorhatja egy nyilatkozattal veszélybe a forint árfolyamát. Éppen azon kellene dolgoznia, hogy kedvező szinten tartsa azt, a magyar forint viszont Európa egyik legsebezhetőbb valutája lett - jelentette ki Burány Sándor.


Az Országgyűlés gazdasági bizottságának MSZP-s tagja szerint baj, ha a kabinet nem változtat az adórendszeren, az ugyanis szerinte eddig is katasztrofális következményekkel járt. Az alkalmazott gazdasági modell recesszióba vitte a gazdaságot, amitől jövőre is legfeljebb csak stagnálást lehet várni - tette hozzá Burány Sándor. A képviselő "arcátlan hazugságnak" nevezte a miniszterelnöknek azt az állítását, hogy a kormány befagyasztotta volna a rezsiköltségeket. Az MSZP elvárja, hogy a kabinet hajtsa végre a pénteken megígért csökkentést, de már azt is eredményként fogják elkönyvelni, ha a rezsiszámlák összege legalább a kormányváltás előttire csökken - közölte.


Úgy értékelte, hogy a kabinet gazdaságpolitikájának a felső tízezer, illetve az "Orbán Viktor politikáját és személyét támogató hűbéres családok" a nyertesei. Az MSZP viszont olyan gazdaságpolitikai elképzelést dolgozott ki, amelyik a magyar családok döntő többségének és a gazdaságnak ad esélyt - zárta szavait.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-11-30

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite