2019. június 19., szerda - Gyárfás
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: Orbán Viktor betiltatta a Klubrádiót

MSZP: Orbán Viktor betiltatta a Klubrádiót


Az MSZP véleménye szerint Orbán Viktor miniszterelnök "betiltatta" a Klubrádiót, mert ezt a döntést a kormányfő beleegyezése nélkül nem hozhatta volna meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa - mondta szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján Mesterházy Attila.

mesterhazy_attila001


A pártelnök-frakcióvezető azt követelte, hogy a médiahatóság semmisítse meg a döntést. "Tegnap Orbán Viktor betiltatta a Klubrádiót, ez egy aljas, gyáva és primitív cselekedet volt a miniszterelnök részéről" - jelentette ki Mesterházy Attila. A politikus kifejtette, hogy tudatosan beszél a kormányfőről, mert úgy gondolja, hogy a médiatanács nem hozhatott volna meg egy ilyen súlyú döntést a miniszterelnök politikai felhatalmazása nélkül.


Szavai szerint egy olyan sajtóorgánumot hallgattattak el, amelyik mindig tudta, hogy mi a különbség a "szervilizmus és a sajtószolgálat között". Az MSZP azt követeli a kormánytól, hogy a médiahatóság semmisítse meg a döntést, helyette írjanak ki egy "új és tisztességes pályázatot". Egyúttal kérte, hogy mind a döntéshozatalt, mind a győztesként kihirdetett pályázatot ismertessék meg a nyilvánossággal.


Végül annak a követelésüknek is hangot adott, hogy a kormány ne csak a "hozzá hű médiát támogassa hirdetésekkel, különböző pénzügyi szponzorációval", hanem kapjanak lehetőséget az ellenzékhez közel sorolt lapok is. Végül azt kérte, hogy tegyék "többpártivá" a médiatanácsot. Mesterházy Attila leszögezte, hogy az MSZP itthon és külföldön a végsőkig elmegy a tiltakozásban - jelentette ki. "A mostani döntésükkel a magyar sajtószabadságot szíven szúrták" - jelentette ki.


Egy kérdésre válaszolva azt mondta, hogy az ország és a költségvetés is csődbe megy, ha kútba esnek az IMF-fel és az EU-val folytatott tárgyalások.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2011-12-21

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite