2019. május 24., péntek - Eszter
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: Orbán Viktor számoljon el vagyonával!

MSZP: Orbán Viktor számoljon el vagyonával!


Az MSZP felszólítja Orbán Viktort, hogy számoljon el vagyonával az ország nyilvánossága előtt - hangoztatta Bangóné Borbély Ildikó, a párt országgyűlési képviselője vasárnap Budapesten.

Bangóné Borbély Ildikó


Az ellenzéki politikus sajtótájékoztatón kijelentette: a miniszterelnök Magyarország első számú alkalmazottja, ezért az embereknek joguk van tudni, honnan van annyi pénze, amennyit "tisztességes munkával soha nem kereshetett meg". A magyar emberek nem azért dolgoznak és adóznak, hogy az Orbán családot gyarapítsák - mondta, hozzátéve, a magyar embereknek joguk van tudni, hogy a kormányfő miből tudja lánya több tízmillió forintos svájci tandíját fizetni. Milyen pénzügyeket intéz Svájcban a miniszterelnök? Mekkora is valójában Orbán Viktor vagyona? - sorolta kérdéseit a szocialista képviselő.


Bangóné Borbély Ildikó szerint amíg a miniszterelnök nem számol el vagyonával, viselnie kell a korrupt jelzőt. Úgy fogalmazott, Orbán Viktor nem a közösség, hanem saját családja vagyonát gyarapítja. Véleménye szerint ezt bizonyítja az is, "ahogy a kormányfő saját vejét, Tiborcz Istvánt segíti". Az MSZP-s politikus azt mondta, Tiborcz István cégének 2009-ben még évi nyolcmillió forintos bevétele volt, két évvel később a cég már 686 milliós forgalmat könyvelhetett el, egy évre rá pedig három milliárd forint volt a bevétele.


Bangóné Borbély Ildikó közlése szerint a miniszterelnök vejének cége kizárólag állami és önkormányzati beruházások révén ért el milliárdos bevételt. Mint mondta, Pécs és Bicske önkormányzata több százmilliós hitelt vett fel, hogy megbízhassa Tiborcz István céget energiatakarékossági fejlesztésekkel. Kitért arra is, hogy sajtóhírek szerint az alig harmincéves férfi cége tavaly év végén megvásárolta a keszthelyi vitorláskikötőt.


A szocialista képviselő azt mondta, nem a fiatalember a hibás, ő csak kihasználja azt a számára kedvező helyzetet, hogy "egy korrupt kormány miniszterelnöke áll a háta mögött és segíti őt". Közölte: Orbán Viktor nap mint nap megszegi miniszterelnöki esküjét azzal, hogy nem az országot, hanem "saját dinasztiáját építi".

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2015-01-25

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite