2019. június 26., szerda - János
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: pofátlanság a végkielégítéseket sújtó adó csökkentése

MSZP: pofátlanság a végkielégítéseket sújtó adó csökkentése


Az MSZP pofátlanságnak tartja, hogy a kormányoldal 98-ról 75 százalékra csökkentené a kétmillió forint fölötti végkielégítések különadóját.

Szanyi Tibor


Ezt Szanyi Tibor, a szocialista párt elnökségi tagja mondta hétfőn sajtótájékoztatón. Úgy fogalmazott: a Fidesz "a süllyedő hajóról menekülő patkány" módjára viselkedik, amikor egy agrártárgyú törvényhez benyújtott zárószavazás előtti indítványban csökkentené a korábban pofátlannak minősített végkielégítések különadóját.


Az MSZP-s politikus a javaslatot úgy kommentálta: a Fidesz-kormány 40 ezer ember juttatását vonta el szinte teljes mértékben, visszamenőlegesen, majd a választások előtt feltehetően "saját káderei" érdekében csökkentené a 98 százalékos különadó mértékét. Megfogalmazása szerint ez "pofátlanság a köbön".


Az MTI felvetésére, hogy a szocialista párt korábban ellenezte a 98 százalékos különadót, és azt a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága is a magántulajdon védelmének elvével ellentétesnek minősítette, Szanyi Tibor úgy válaszolt: morális kérdésről van szó, elfogadhatatlannak tartják, hogy miután a Fidesz "végigverte" az embereken a különadót, most sajátjai érdekében csökkenteni akarja a mértékét.


Az MSZP, ha hatalomra jut, eltörli a jogellenes különadót, de minden "ebül kiosztott" állami pénzt visszaszerez - jelentette ki.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2013-12-17

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite