2019. július 24., szerda - Kinga, Kincső
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: pofátlanul sokba kerül az államapparátus

MSZP: pofátlanul sokba kerül az államapparátus


Török Zsolt02Az MSZP szerint az állam ma nagyobb és többe kerül, mint valaha, holott Orbán Viktor tavaly még egy kisebb és olcsóbb államot írt kampányában.


AZ MSZP szerint "a Nemzeti Átverés Kormánya az elmúlt hónapokban a pofátlanság csúcsának közelébe ért", mert míg Orbán Viktor miniszterelnök tavaly tavasszal még egy kisebb és olcsóbb állam ígéretével kampányolt, "az állam ma nagyobb és többe kerül, mint valaha".


A szocialista párt szóvivője ezt annak kapcsán közölte az MTI-vel csütörtökön, hogy a Magyar Közlöny keddi számában megjelent kormányhatározat szerint - mint írja - "az államapparátusban ma jóval többen ülnek, mint tavaly ilyenkor: a Miniszterelnökségen például 128-an dolgozhatnak, ami 34-gyel több még a tavaly augusztusban megszabott maximális létszámhoz képest is, az összminisztériumi apparátus pedig 5.764-ről 6.054-re emelkedett".


Török Zsolt hozzátette: mindebben nem is az a legszomorúbb, hogy az állásaikat halmozó Fidesz-KDNP-s politikusok legszívesebben "rokonaikat ültetik a jól fizető, zsíros állami állásokba"; sokkal tragikusabb, hogy miközben a kormány egymillió új munkahely teremtésére is ígéretet tett, "eddig csak az államapparátusban ért el létszámnövekedést, amúgy pedig csupán mínusz százezer munkahelyet és egy tönkrevágott közmunkaprogramot tud „felmutatni".


A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) illetékese az ügyben korábban elmondta, egyrészt az átszervezésekből adódó munkaerő-átcsoportosítás, másrészt az új intézkedésekből adódó feladatbővülés az oka az elsősorban a tárcáknál bekövetkezett létszámbővülésnek, amelyről a kormányhatározat-módosítás rendelkezik. Felhívták a figyelmet arra is, hogy a jogszabályban rögzített létszám irányszám, tehát engedélyezett maximális létszám, amely sok esetben - így például a KIM-nél - nincs feltöltve.
A kormányfő szóvivője szerdán közölte, hogy a Miniszterelnökség létszámának újbóli meghatározását a feladatok bővülése indokolta. Szijjártó Péter közölte, hogy a Miniszterelnökséghez került a Nemzeti Erőforrás Minisztériumától a kegyeleti bizottság titkársága, a Külügyminisztériumtól pedig a kormányfőhöz kötődő protokollfeladatok ellátását végző szakemberek érkeztek, és az európai uniós elnökséggel járó több feladat is szükségessé tette néhány munkatárs felvételét. A Miniszterelnökség létszámkeretébe tartozik egyébként az előző kormányfők titkársága is - tette hozzá.


A közzétett határozat szerint a Miniszterelnökség mellett nőtt a keretlétszám a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban, a külügyi tárcánál, valamint a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban; így a Miniszterelnökség és a minisztériumok összlétszámának felső határa a tavaly augusztusi 5.764-ről 6.054-re emelkedett.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-02-24

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite