2019. július 19., péntek - Emília
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: provokáció, hogy a belügyminiszter a csendőrség létrehozásáról egyeztet

MSZP: provokáció, hogy a belügyminiszter a csendőrség létrehozásáról egyeztet


Provokációnak minősítette az MSZP-s Steiner Pál, hogy - egy hozzá késve eljutott meghívó szerint - Pintér Sándor egyeztetést hívott össze a csendőrség felállításáról; a szocialista képviselő magyarázatot vár a belügyminisztertől.

Pintér Sándor001


Steiner Pál hétfőn sajtótájékoztatón felidézte, hogy a parlament alkotmányügyi bizottságában Pintér Sándor egy hónappal ezelőtti meghallgatásakor a jobbikos Gaudi-Nagy Tamás felvetésére szóba került a csendőrség felállításának a kérdése. A belügyminiszter személyes megbeszélésre invitálta a témáról a jobbikos képviselőt, majd az ugyancsak hozzászóló Steiner Pált, aki most azt mondta: késve kapott meghívót a múlt hétfőre tervezett egyeztetésre, de azon egyébként sem vett volna részt.


Úgy indokolt: már a csendőrség újbóli létrehozásáról szóló ötletelést is döbbenetesnek, provokációnak tartja, ami sérti a holokauszt áldozatainak emlékét. Felhívta a figyelmet arra, hogy a magyar jog részét képező 1947-es párizsi békeszerződés tiltja fasiszta szervezetek újraalakítását, márpedig a csendőrség - amelynek tagjai a második világháború alatt részt vettek a magyar zsidók deportálásában - szerinte egyértelműen ebbe a körbe tartozik. Ezért a szocialista képviselő írásbeli kérdéssel fordult a belügyminiszterhez, azt tudakolva, ennek ismeretében hogyan tárgyalhat a csendőrség létrehozásáról, és ha van ilyen szándéka, hogyan képzeli azt el.

ezo_banner

HIRDETÉS


Véleménye szerint további aktualitást ad a kérdésnek, hogy a Nobel-békedíjas Elie Wiesel a közelmúltban lemondott a Magyar Köztársasági Érdemrend nagykeresztjéről, amelyet 2004-ben vehetett át, hogy a The Jerusalem Post értesülése szerint a kneszet elnöke visszavonta Kövér László meghívását Izraelbe, ugyancsak azzal az indoklással, hogy a házelnök részt vett a Nyirő József emlékére tartott rendezvényen, továbbá hogy "minden héten történik valami náci jellegű, fasiszta jellegű, nyilas jellegű provokáció".

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-06-25

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite