2019. augusztus 19., hétfő - Huba
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: Schmitt bűnsegéd lett az Orbán-kormány sikkasztásában

MSZP: Schmitt bűnsegéd lett az Orbán-kormány "sikkasztásában"


Schmitt Pál 001A szocialisták közleményében az áll: "Mostantól Magyarországnak olyan köztársasági elnöke van, akit nyugodtan hívhatunk a "Nemzet Tollának", mert kontroll nélkül mindent aláír, amit a "pártközpontból" elé tesznek..."


Schmitt Pál aláírta a magánnyugdíjpénztárakról szóló törvényt, ezzel hárommillió ember megtakarításának, magántulajdonának az "elsikkasztásában" lett bűntárs - közölte az MSZP szerdán.

A közlemény szerint a köztársasági elnököt egyáltalán nem zavarta, hogy ezzel maga is "tolvajokat" segít. "Mostantól Magyarországnak olyan köztársasági elnöke van, akit nyugodtan hívhatunk a "Nemzet Tollának", mert kontroll nélkül mindent aláír, amit a "pártközpontból" elé tesznek, miközben állandóan a nemzetre hivatkozik, akit meg sem kérdez" - fogalmazott a szocialista párt.

"Ahhoz lassan már hozzászoktunk de nem tűrjük! , hogy képmutató, hazug, csaló és most már sikkasztó, tolvaj kormánya van az országnak, de hogy a köztársasági elnök, Orbán Viktor "kesztyűbábja" is azzá lett, az egy újabb elemmel bővíti a demokrácia leépülését az országban" - áll a közleményben.

Az MSZP szerint Schmitt Pál - az országot egészként képviselő, feladatában a nemzetet egységként, minden rétegében és érdekében képviselő személy - a hozzá írt ellenzéki leveleket "semmitmondó, képmutató" nyilatkozattal ütötte el, és most ismét igazolta az ellenzék félelmeit, melyek szerint a köztársasági elnök mindenre rábólint és mindent aláír, amit az Orbán-kormány elé tesz. "Érdekes, hogy elsőként a saját járandóságának az inflációnál sokkal jelentősebb emelését írta alá" - hívták fel a figyelmet.

Az MSZP figyelmezteti Schmitt Pált, hogy feladata a nemzet védelme, és ez akkor is kötelezi őt, "amikor a nemzet 3 millió polgárának magántulajdonát ellopja, elsikkasztja a kormány. Ilyenkor illik megszólalni. "Vétkesek közt cinkos, aki néma" - írták.

Schmitt Pál köztársasági elnök kedden írta alá a nyugdíjpénztár-választás szabadságáról, valamint a magán-nyugdíjpénztári befizetésekhez kapcsolódó törvénymódosításokról szóló törvényt. Az elnöki hivatal honlapján olvasható közlemény szerint a köztársasági elnök "a jelenlegi helyzetben olyan döntéseket hoz, melyek a magyar emberek, az egész magyar társadalom érdekeit kívánják szolgálni".


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-11-03

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite