2019. április 23., kedd - Béla
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: se híre, se hamva a költségvetésnek

MSZP: se híre, se hamva a költségvetésnek


Az MSZP szerint példátlan, hogy november elején még "se híre, se hamva" a következő évi költségvetésnek, így a büdzsét végül rohamtempóban kell elfogadnia az Országgyűlésnek.

tukacsistvan

Tukacs István országgyűlési képviselő - MSZP


Tukacs István országgyűlési képviselő hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta: a kormány csapdába sodorta magát azzal, hogy már nyáron a parlament elé hozta a 2013-as költségvetést, és megszavaztatta a sarokszámokat, most ugyanis a rossz tervezéssel okozott károkat kell orvosolni. A kormány felülbecsülte a növekedés, alul- az infláció mértékét, rosszul mérte fel a devizaárfolyamot, majd a munkahelyvédelmi csomaggal még fel is lazította a javaslatot - fejtette ki.


Az MSZP-s politikus szerint ez tette szükségessé a Matolcsy György által bejelentett több százmilliárd forintos költségvetési kiigazítást, amelynek részleteit viszont azóta sem terjesztette a Ház elé a kabinet. Így a költségvetés végső változatát rohamtempóban kell az év végéig megtárgyalnia, majd elfogadnia az Országgyűlésnek. Ez a büdzsé "annyit fog érni, mint a papír, amire írták", az lesz a sorsa, mint az ideinek, évközben többször is módosítani kell majd - mondta.


Azzal kapcsolatban, hogy a Fidesz a gazdasági stabilitási után az államháztartási törvény és a házszabály módosítását is kezdeményezte azért, hogy a kormány a költségvetés főszámait módosító indítványt terjeszthessen a parlament elé, Tukacs István közölte: a kormánynak a határidők módosítása helyett gazdaságpolitikájának alapjait kellene megváltoztatnia. Véleménye szerint így például vissza kellene térni a többkulcsos jövedelemadózáshoz és a tőkejövedelmek fokozottabb adóztatásához.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-11-05

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite