2019. június 24., hétfő - Iván
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: senkinek a vagyona sincs biztonságban amíg Orbán Viktor a kormányfő

MSZP: senkinek a vagyona sincs biztonságban amíg Orbán Viktor a kormányfő


Az MSZP szerint senkinek sincs biztonságban a vagyona mindaddig amíg Orbán Viktor vezeti a kormányt. Korózs Lajos, a szocialista párt elnökségi tagja pénteken, az Országgyűlés épületében tartott sajtótájékoztatón mindezt elsősorban azzal támasztotta alá, hogy a kormányoldal ismételten a magánnyugdíj-pénztári megtakarításokhoz nyúl.


Korózs Lajos


Mint mondta, a Fidesz legújabb szándékai szerint vége van a magánnyugdíj-pénztári rendszernek Magyarországon, elfogyott az a 3.000 milliárd forint, amelyet 3 millióan raktak félre idős korukra. "Nincs tovább, elverték az összes megtakarított pénzt, (...) ez a legnagyobb gazemberség, amit egy kormány elkövethet" - fogalmazott az ellenzéki politikus, megjegyezve, hogy a kormány lépése ahhoz hasonlít, mintha valaki nagykorúsága betöltése után "két nap, két éjjel eltapsolná" azt a pénzt, amelyet szülei 18 éven keresztül gyűjtöttek számára.


Korózs Lajos hasonló gazemberségnek nevezte a közszféra végkielégítéseire utólagosan kivetett, 98 százalékos adót, valamint azt, hogy a kormány "szemet vetett a nemzeti bank valutatartalékára". Az MSZP elnökségi tagja szerint, nem igaz, hogy a szocialisták eltőzsdézték a magánnyugdíj-pénztári vagyont, szerinte ha valaki ezt tette az éppen az Orbán-kormány volt, hiszen - folytatatta - abból a "héten az utolsó 13 milliárd forintot költötték el Rába-részvényekre". Korózs Lajos hozzáfűzte, nem csodálkozna azon, ha néhány hónap múlva magánkézben kötne ki a teljes Rába-gyár.


A sajtótájékoztatón szintén résztvevő Józsa Imre szocialista országgyűlési képviselő mindenekelőtt azt hangsúlyozta, hogy a lakosság és a gazdaság számára is érezhető drámai megszorítások követhetik Orbán Viktor és Matolcsy György csütörtöki bejelentéseit. A politikus szerint ugyanis az eddig bejelentett 1.400 milliárd forintos megszorítást további 320 milliárd forintos elvonás követhet, ami negyedével növeli a jövő évi terheket.


Józsa István úgy gondolja ezek után a nemzetgazdasági miniszter által várt fél százalékos gazdasági növekedésre sem lehet számítani, ráadásul szerinte a kormánnyal szembeni bizalom további csökkenésével az ország finanszírozása is kétségessé válik. Az IMF-fel történő tárgyalások megszakadására vonatkozó kérdésre válaszolva Józsa Imre azt mondta, a tárgyalások eleve kudarcra voltak ítélve, hiszen az Orbán-kormány folyamatosan átírja a parlament alapvető működési szabályait, amit a demokratikus világ nem tud elfogadni.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2011-12-17

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite