2019. június 26., szerda - János
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: soha nem látott megszorításokra készül a kormány

MSZP: soha nem látott megszorításokra készül a kormány


Az MSZP szerint csak figyelemelterelés Selmeczi Gabriella hétfői nyilatkozata, "mert a valóság az, hogy soha nem látott megszorításokra készül a kormány a szociális ellátás, az egészségügy és a nyugdíjrendszer területén".

Korózs Lajos


Korózs Lajos, a szocialista párt elnökségi tagja hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleményében visszautasítja a nyugdíjvédelmi miniszterelnöki megbízott azon szavait, miszerint ha nem lett volna magánnyugdíjpénztár, akkor kisebb lenne az államháztartási hiány. Mint írta, ezzel szemben a valóság az, hogy "ezt a megtakarítást pazarolta el a kormány például MOL-részvényekre, debreceni stadionra és a Fidesz-kormány egy évének pocsék gazdaságpolitikája miatt immár harmadszor átjavított költségvetés aktuális hiányainak foltozásaira".


A közlemény kitért arra is, hogy Selmeczi Gabriella azt is kifogásolta, hogy eltőzsdézték a vagyont, ahelyett, hogy állampapírba fektették volna. Az MSZP ennek kapcsán megjegyezte: törvény írta elő, mikor mennyit kell vásárolni állampapírból, egyéb kötvényekből, részvényekből és szinte kizárt, hogy az alig pár százaléknyi szabad tőzsdei mozgással el lehetett volna tőzsdézni ezt a vagyont, ahogy ez nem is történt meg.


Korózs Lajos álláspontja szerint a nyugdíjvédelmi miniszterelnöki megbízott "demagóg módon próbálja érzékeltetni, hogy milyen veszteségeket jelentett a magánnyugdíjpénztár, mondván a GYES-t, GYED-et, illetve a gyógyszereket és még sok mást lehetett volna finanszírozni az ide utalt összegekből". Az MSZP-s politikus ezzel szemben azt írta: a beszedett járulékokból csak nyugdíjat lehet finanszírozni. A szocialista elnökségi tag szerint "sokkal fontosabb lenne, hogy Selmeczi Gabriella arra adjon választ: hány rokkanttól veszik el a nyugdíját, lesz-e és kinek özvegyi nyugdíja, hol fognak dolgozni a rendőrök, BV-sek, tűzoltók, határőrök, mennyi lesz a januári nyugdíjemelés mértéke?"


A párt felszólította a Fideszt, hogy "hagyja abba a hazugságokra épülő kormánystratégiáját és végre merje vállalni, hogy hibás gazdaságpolitikát folytatott az eltelt időszakban, aminek következménye az a súlyos költségvetési hiány, amit sorozatos költségvetés módosításokkal kénytelenek foltozgatni".

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2011-08-08

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite