2019. május 20., hétfő - Bernát, Felícia
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: százezrek veszíthetik el mindenüket

MSZP: százezrek veszíthetik el mindenüket


Szanyi TiborSzanyi Tibor országgyűlési képviselő vasárnapi sajtótájékoztatóján azt mondta: a kolontári vörösiszap-katasztrófa "több százszorosa, ha nem ezerszerese fenyegeti Magyarországot" abban az értelemben, hogy több mint százezer lakástulajdonos otthona áll végrehajtási eljárás alatt, a kilakoltatási moratórium pedig tavasszal lejár. Mintegy tízszer ennyien, nagyjából egymillióan vannak, akik elmaradtak a lakáshitel-törlesztéssel, illetve a rezsiköltségek befizetésével - tette hozzá.


A politikus beszélt arról is, hogy a kormány intézkedései miatt a legszegényebbek viselik a tehetős vállalkozásoknak és a magasabb jövedelműeknek juttatott adókedvezmények terheit. Kifogásolta, hogy a havi bruttó 250 ezer forint alatt keresők - az egykulcsos adó miatt lényegében megszűnő adójóváírás elvesztésével - idén a tavalyinál kevesebb pénzből kell, hogy éljenek.


Kiadásaik eközben emelkednek: a kormány által bevezetett különadók megjelennek a négyszáz forintot közelítő benzinárban, a banki műveletek növekvő költségeiben és az élelmiszerláncok áraiban - fűzte hozzá. Szanyi Tibor kifejtette: nem hullat krokodilkönnyeket a multinacionális élelmiszerláncokért, de tudvalévő, hogy az emberek azért vásárolnak ott, mert a legolcsóbb beszerzési forrást jelentik.


Kitért arra, hogy noha a kormány a családok támogatását hirdeti, egy kutatás szerint a gyermekek 40 százaléka olyan családban nevelkedik, amelynek romlik az anyagi helyzete. Szólt arról is, noha a választási kampányban a Fidesz kifogásolta, hogy a szocialisták kormányzása alatt a legszegényebbeknek jutó állami támogatás mértéke nem érte el a bruttó nemzeti össztermék egy százalékát, a kormányváltás óta ez az arány tovább csökkent. Szanyi Tibor egyúttal ígéretet tett arra, ha az MSZP hatalomra jut, a legszegényebbek központi támogatását az egyszázalékos szint fölé emeli, valamint visszaállítja a kétkulcsos adórendszert.
Kérdésre válaszolva a szocialista politikus elmondta: várakozása szerint január végéig mintegy ötvenezren nyilatkoznak arról, hogy magán-nyugdíjpénztári tagok maradnak. Úgy vélte, ez elég lehet ahhoz, hogy a pénztárak összeolvadásával egy vagy két magánpénztár túlélje a kormány ellenük intézett "atomtámadását".

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-01-23

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite