2019. április 25., csütörtök - Márk
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: Tarlós István dilettáns, kártékony és alkalmatlan

MSZP: Tarlós István "dilettáns, kártékony és alkalmatlan"


Az MSZP fővárosi frakciójának vezetője szerint Tarlós István főpolgármester "dilettáns, kártékony és alkalmatlan". Horváth Csaba csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleményében Koltay Gábor, a József Attila Színház leváltott vezetőjének azonnali visszahelyezését követeli.

Horváth Csaba


A frakcióvezető rámutatott: Tarlós István azért dilettáns, mert nem tudja, hogy néhány héttel az új színházi évad próbái előtt szerződéseket kell kötni a társulat tagjaival, azért kártékony, mert akkor távolítja el a színház vezetőjét, amikor össze kell fognia az új évad előadásaival kapcsolatos feladatokat, és azért alkalmatlan, mert nem méri fel, hogy az önös politikai részérdekei bizonytalanságot és kárt okoznak a színháznak.

Hangsúlyozta, hogy Tarlós István mindent felszámol Budapesten, ami értéket képvisel és fontos a budapestieknek. "Nyolc hónap alatt nem történt olyan intézkedés, amely előre mozdította volna Budapest fejlődését, a fővárosiak életminőségének javítását" - olvasható Horváth Csaba közleményében.

Kitért arra is, hogy a városvezetés ugyanazt a módszert alkalmazza a kultúra területén, mint az egészségügyben és az oktatásban; "lezüllesztik" a szolgáltatás minőségét, majd megszüntetik azt. Horváth Csaba megjegyezte, szolidárisak Koltay Gáborral, és ismét felszólították Tarlós Istvánt, hogy hagyjon fel a főpolgármesterhez méltatlan magatartással, ne hajtsa végre a Budapest ellenes kormányzati döntéseket és ne hozzon több, a budapestieknek ártó intézkedést. Az MSZP ezen kívül követeli a főpolgármestertől, hogy a következő évad biztos elindítása érdekében helyezze vissza pozíciójába Koltay Gábort.

Csomós Miklós, a területért felelős főpolgármester-helyettes szerdán közölte az MTI-vel, hogy azonnali hatállyal, bizalomvesztésre hivatkozva felmentette Koltay Gábort a József Attila Színház megbízott ügyvezető igazgatói tisztségéből Tarlós István főpolgármester.


Koltay Gábor az MTI-hez eljuttatott reagálásában úgy fogalmazott: azonnali menesztését megdöbbenéssel vette tudomásul, hiszen több mint két hónapja keményen dolgozott a színház jövőjéért, abban a szellemben, amelyet a fenntartó egyértelmű márciusi bejelentésével egyetértve társulati formában képzelt el.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2011-06-09

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite