2019. május 19., - Ivó, Milán
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: több százezerrel kevesebben dolgoznak, mint a kormányváltáskor

MSZP: több százezerrel kevesebben dolgoznak, mint a kormányváltáskor


Több százezerrel kevesebben dolgoznak ma Magyarországon, mint a 2010-es kormányváltás utáni első negyedévben - mondta Gúr Nándor, az MSZP alelnöke vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

Gúr Nándor


Gúr Nándor szerint "mindenféle statisztikai bűvészkedés" folyik, és azt mondják, hogy az elmúlt évtizedben nem volt ilyen magas a foglalkoztatottak száma. Az a 3 millió 960 ezres statisztikai szám, amelyet foglalkoztatottként bemutatnak, valójában mintegy 300 ezerrel kisebb, mint a gazdasági világválság előtt - mondta a parlament a foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának elnöke.


Kifejtette, a közfoglalkoztatásban 50-100 ezerrel több embert foglalkoztatnak, mint korábban, és az elmúlt három évben ugyancsak 50-100 ezerrel nőtt azoknak a száma, akik nem nyolc, hanem négy órában végeznek munkát."Lassan már oda jutunk el, hogy a feketefoglalkoztatott is benne lesz a statisztikában" - mondta Gúr Nándor.


Kiért arra is, hogy a versenyszférában az elmúlt két évben egyre kevesebben dolgoztak: 2011-ben kevesebben, mint 2010-ben, és 2012-ben kevesebben, mint az azt megelőző évben. Az országot pedig mintegy félmillióan elhagyták - mondta Gúr Nándor. Szólt arról, is, hogy jövedelem alapján rosszabb pozícióban vannak az emberek, a minimálbér vásárlóértéke kisebb, mint 2010-ben volt.


Gúr Nándor kijelentette, "2014 tavaszát követően olyan világot fogunk építeni, ahol a társadalom (...) döntő többségének a javát fogja szolgálni mindaz, amit (...) csinálunk". Úgy fogalmazott: "Hiteles és olyan kormányt fogunk működtetni, ami azt segíti elő, hogy a befektetői szándékok is erősödjenek, és ennek következtében munkahelyek szülessenek."

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2013-09-08

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite