2019. augusztus 24., szombat - Bertalan
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: Valljon színt a Fidesz, mit kívánnak tenni az egészségüggyel

MSZP: Valljon színt a Fidesz, mit kívánnak tenni az egészségüggyel


orvosAz MSZP szerint a Fidesz városvezetése és kormányzati politikusai az elmúlt hetekben együttes erővel teremtettek káoszt a főváros egészségügyi ellátórendszerében.


Az ellenzéki párt színvallásra szólítja fel a kormányzatot az ügyben, mit kíván tenni az egészségüggyel kapcsolatban.
Kökény Mihály, a szocialista párt egészségpolitikai tanácsadó testületének elnöke az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében kifogásolta, hogy Orbán Viktor miniszterelnök egyetlen szót sem szól az egészségügy megmentéséről, miközben a főváros egészségügyi rendszerében egyre mélyebb válság alakul ki.


Kiemelte: minden budapesti polgárnak joga van tudnia, hogy mit terveznek a fővárosi egészségüggyel kapcsolatban, különösen azért is, mert a fővárosban jelenleg is több tízezren várnak operációra, több ezer embert vesznek fel a kórházi osztályokra.
A szocialista politikus szerint Budapest évente 5-6 milliárd forintot veszít a tétlenségen, a városvezetés asztalfiókjában ugyanis ott hever a kidolgozott, a közgyűlés által elfogadott Budapesti Egészségügyi Modell koncepciója, amelynek megvalósítása csak azért nem indul el, mert azt még az előző ciklusban dolgozták ki.


A volt egészségügyi miniszter cinikusnak és felháborítónak nevezi, hogy a városvezetés "a budapestiek és az ország egészségével játszik" és a "politikai presztízsszempontok fontosabbak számára, mint az emberek egészsége".
Kökény Mihály arra szólítja fel a Fideszt és Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkárt, hogy "valljon színt, mit kívánnak tenni az egészségüggyel kapcsolatban".


A politikus szerint a kabinetnek arra is választ kell adnia, hogy miként kívánja megoldani a kórházak gazdasági gondjait azután, hogy 2011-ben az előző évinél mintegy 10 milliárd forinttal kisebb költségvetési forrás áll a gyógyító intézmények rendelkezésére.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-02-08

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite