2019. április 19., péntek - Emma
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: Ab-t érintő javaslat a magán-nyugdíjpénztári pénzek eltulajdonításáról szól

MSZP: Ab-t érintő javaslat a magán-nyugdíjpénztári pénzek eltulajdonításáról szól


Bárándy GergelyBárándy Gergely azt mondta: a kormány által benyújtott javaslatokat óriási társadalmi felháborodottság övezte, majd némi egyezményeket tettek, de a szocialista politikus szerint ez egy "aljas csapda" volt.


Az MSZP szerint az Alkotmánybíróságot (Ab) érintő törvényjavaslat nem szól másról, mint hogy az állam hogyan tudja a magánnyugdíjpénztárakban lévő pénzeket "eltulajdonítani" - mondta keddi, parlamenti sajtótájékoztatóján Bárándy Gergely.

A szocialista képviselő hozzátette, ha az állam ezeket a pénzeket visszafizeti, akkor "nem állami lopást, hanem intézményesített állami sikkasztást valósít meg".

Úgy fogalmazott, hogy a Fidesz frakcióvezetője által benyújtott, az Alkotmánybíróságot érintő törvényjavaslatok jogalkalmazási technikáit a XX. század néhány "demokratikusnak nem nevezhető rezsimje" már alkalmazta.
Mint mondta, ezek arról szólnak, hogy benyújtanak egy javaslatot, amelyet óriási társadalmi felháborodottság övez, majd ezután, a társadalmi szervezetek képviselőivel folytatott egyeztetéseket követően, némi engedményeket tesznek.

Kijelentette, ezzel az a probléma, hogy "egy aljas csapda", mert a kormány két lépést tesz előre és egyet vissza, így több lépcsőben éri el célját. Megjegyezte, hogy ez a visszalépés is csak látszatvisszalépés, mert az Alkotmánybíróság, a pénzügyi tárgyú törvényeket az emberi méltósághoz, az élethez, a vallásszabadsághoz, az állampolgársághoz és a lelkiismereti szabadsághoz fűződő jogok miatt bírálhatja felül.


Hangsúlyozta, hogy a pénzügyi tárgyú törvényjavaslat viszont elsősorban nem ezeket, hanem a tulajdonhoz való jogot sérti.

 

Forrás: MTI/HÍR PORt24

2010-11-16

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite