2019. április 19., péntek - Emma
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: a Fidesz kérjen bocsánatot a demonstrálóktól!

MSZP: a Fidesz kérjen bocsánatot a demonstrálóktól!


Azonnali bocsánatkérésre szólította fel az MSZP a Fidesz országgyűlési frakcióját a szerdai demonstrációval kapcsolatban megjelent nyilatkozat kapcsán.

MSZP logo2


Török Zsolt MSZP-szóvivő csütörtöki közleményében azt írja: a kormánypárt "minden eddiginél messzebbre ment az arcátlanságban", amikor a munkanélküliség elleni harcot szembeállította a munkába járók akadályozásával.

Az MSZP álláspontja szerint "a csökkenő bérektől, emelkedő áraktól szenvedő munkavállalók durva megsértése" a Fidesz nyilatkozata, amely közlésük szerint "már a demokrácia, a szólás- és véleményszabadság (egyelőre csak) verbális eltiprása, de legalábbis megkérdőjelezése".

Az ellenzéki párt kitér arra is, hogy véleményük szerint a dolgozók joggal demonstrálnak akkor, amikor a kormány által bevezetett igazságtalan adórendszer miatt az ő jövedelmük csökken, miközben a miniszterek, államtitkárok nettó fizetése havi 2-300 ezer forinttal több lett. "Ráadásul az elhibázott gazdaságpolitika miatt a munkavállalók, nyugdíjasok újabb és újabb megszorításokat kénytelenek elszenvedni" - teszik hozzá.

A szocialisták arra szólítják fel a kormánypárt képviselőit, hogy határolódjanak el a szerdai nyilatkozattól és fogadják el azt az MSZP által a parlamentnek benyújtott javaslatcsomagot, amely szerintük igazságosabb adórendszert eredményez.

A Fidesz-frakció előző nap közleményben tudatta,hogy álláspontja szerint az útzárakat és tiltakozó demonstrációkat szervezők ismét bebizonyították: nem akarnak dolgozni, és politikai céljaik érdekében attól sem riadnak vissza, hogy a munkába jutásban másokat is akadályozzanak.

A megnyilvánulás ellen csütörtökön a Független Rendőr Szakszervezet (FRSZ) is szót emelt.

Szerdán országszerte negyven helyen tartottak félpályás útlezárással egybekötött demonstrációt a szakszervezetek a munka világát, valamint a nyugdíjakat érintő kormányzati intézkedések és tervek elleni tiltakozásul; a közlekedésben nem alakult ki nagyobb fennakadás. A Liga Szakszervezetek elnöke, Gaskó István közlése szerint, ha nem sikerül megállapodniuk a kormánnyal, akkor a mostaninál nagyobb demonstrációkat szerveznek őszre.


Forrás : MTI / HÍR PORT 24

 

2011-06-30

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite