2019. március 23., szombat - Beáta
Keresés a tartalomban
Választás 2010MSZP: a Fidesz-program veszélyes a családokra

MSZP: a Fidesz-program veszélyes a családokra


Török ZsoltAz Orbán Viktor és pártja által meghirdetett program üres, hiteltelen, távolítja az eurótól a magyar gazdaságot, ezzel veszélyezteti 1,7 millió devizaalapú hitelt felvett család életét, otthonát - fogalmazott Török Zsolt. Az MSZP szerint a Fidesz családellenes szocialista politikáról beszél, holott az ő kormányzásuk alatt nem nőtt a családi pótlék összege, míg az MSZP-kormányok idején igen.


Török Zsolt, az MSZP országgyűlési képviselője szombaton az MTI-nek azt mondta: a Fidesz kormányzása alatt egy fillérrel nem emelkedett a családi pótlék, tíz százalékkal csökkent a bölcsődei helyek és a bölcsődék száma; az MSZP kormányzása alatt pedig, 2003-tól folyamatosan nőtt a családi pótlék, miként a bölcsődék, a bölcsődei helyek száma is.
Az Orbán Viktor és pártja által meghirdetett program üres, hiteltelen, távolítja az eurótól a magyar gazdaságot, ezzel veszélyezteti 1,7 millió devizaalapú hitelt felvett család életét, otthonát - fogalmazott.


Török Zsolt emlékeztetetett arra, hogy a borsodi szocialisták pénteken ismertették az MSZP új családtámogatási elképzeléseit, e szerint akik nem megfelelően gondoskodnak a gyerekekről, azok természetben - bölcsődei, óvodai, étkezési, ruházkodási szolgáltatatás formájában - jutnának hozzá a támogatásokhoz. Ilyen esetekben a szocialisták javaslata szerint eseti gondnok dönthetne a családi pótlék felhasználásának mikéntjéről - fűzte hozzá.


Soltész Miklós, a Fidesz-KDNP frakciószövetség népjóléti kabinetjének vezetője szombati budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a szocialisták a családok jelentős részétől elvennék a gyest, és újabb terheket rónának rájuk a bölcsődei helyek fizetőssé tételével.
Ezt egy, a napokban nyilvánosságra került tanulmányra hivatkozva jelentette ki, hozzátéve, hogy a tanulmány szerint a családok egyáltalán nem számítanak. A szocialisták azt akarják ezzel bizonyítani, hogy nincs szükség a gyesre, azaz a családok jó részétől azt el akarják venni - fogalmazott.


Szollár Domokos kormányszóvivő pénteken közölte: nem a kormány álláspontját tükrözi az a tanulmány, amely többek között általános térítési díj bevezetését javasolja a bölcsődékben. Leszögezte: a kormány a szükséges döntéseket már meghozta ezen a területen, és nem tervez újabb intézkedéseket.
A Magyar Nemzet pénteken írt arról: a Budapest Intézet - a Miniszterelnöki Hivatal megbízásából készített - tanulmányában az szerepel, hogy az anyák gyes helyett utalványokat kapnának. Az elemzés arra tesz javaslatot, hogy a kormány tegye lehetővé a jelenleg ingyenes ellátást biztosító önkormányzati bölcsődéknek, hogy a gyes összegével egyenlő, havi 28.500 forintos térítési díjat szedjenek a szülőktől.

2010-03-13

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite