2019. július 18., csütörtök - Frigyes
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: a költségvetés meg fog bukni!

MSZP: a költségvetés meg fog bukni!

Veres János volt pénzügyminiszter szerint a Matolcsy György által csütörtökön bejelentette költségvetési kiigazítás mellett is a 2012-es költségvetés az elfogadása pillanatában meg fog bukni - mondta az MSZP-s képviselő csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva.

veresjanos

A szocialista politikus leszögezte: olyan 320 milliárdos korrekciót jelentett be Matolcsy György, amelyből 200 milliárdot abból a tartalékból zárolnak, amely a költségvetés elfogadását követő első munkanapon már meg sem lesz. Veres János szerint a 2012-re végleges költségvetési előirányzatok hazugok, ezért vissza kellene hozni a költségvetés az Országgyűlés elé, és a kiigazításnak megfelelő főszámokat kellene elfogadni, mert ha az eredeti számokkal fogadják el a büdzsét, akkor az életbe lépése pillanatában már bukott is lesz.

Veres János szerint felháborító, hogy a kormány úgy tekint a parlamenti döntéshozásra, mint "pitykére a dolmányon". A szocialista politikus ugyanakkor üdvözölte a kormány és a Bankszövetség közötti megállapodást, amelyben az MSZP által korábban is követelt módon mindhárom érintett szereplő is részt vállal a teherviselésből.

Emellett az ellenzéki képviselő örömtelinek nevezte azt is, hogy az új intézkedés az eddigieknél szélesebb réteghez juthat majd el. A szocialista politikus ugyanakkor kérdésre válaszolva a lopás minősített esetének nevezte azt a kormányzati szándékot, hogy 2013-ban is az állami kasszába kell befizetni a magán-nyugdíjpénztári befizetéseket.

Szerinte ez nem más, mint egy büntetés azoknak, akik mertek a kormányfő elgondolásával ellentétesen dönteni és a kormány nyomása ellenére is a magán-nyugdíjpénztári rendszer tagjai maradtak.

 

Forrás: MTI/ HÍR PORT 24

 

2011-12-15

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite