2019. április 18., csütörtök - Andrea
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: a kormány egyre nagyobb terheket ró az egészségügyre

MSZP: a kormány egyre nagyobb terheket ró az egészségügyre


Az MSZP szerint az egészségügyben a betegek és a dolgozók egy éve semmi mást nem tapasztalhatnak, csak azt, hogy a kormányzat egyre nagyobb terheket ró rájuk. - írta a Semmelweis-napon eljuttatott közleményében Havas Szófia.

 

MSZP logo2

A Fővárosi Közgyűlés Egészségpolitikai és szociális bizottságának szocialista alelnöke úgy fogalmaz, hogy Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkárhoz "még mindig nem jutott el az a felmérés, amely szerint a lakosság egyre elégedetlenebb az egészségügyi ellátással".

A politikus hozzáteszi, hogy nincs ez másként az egészségügyi dolgozók vonatkozásában sem, amit a rezidensek és a kamara nyilatkozatai is alátámasztanak. Véleménye szerint az orvosképzés valóban sikerágazat ma Magyarországon, azt azonban a kormány hibájának tartja, hogy nem itthon, hanem külföldön helyezkednek el a képzett szakemberek.

Havas Szófia szerint Szócska Miklós megkísérli elhitetni a közvéleménnyel és a szakma dolgozóival, hogy képes megoldani az ágazat problémáit. "Rajta kívül azonban már mindenki tudja, hogy ez lehetetlen, mert a kormány tehetetlen. Sem forrást, sem racionalizálást nem tartalmaz a Semmelweis-program, kivéve a működő, de majdan bezárásra kerülő kórházak árát" - írja az önkormányzati politikus.

Felhívja a figyelmet arra, hogy a funkcióváltás csak egyet jelenthet: a kórház többé nem működik kórházként. Hozzáteszi, hogy a Fidesz igent mondott a fizetős egészségügyre, és ahogy "az igazságtalan egykulcsos adórendszert bevezette, úgy a fizetős egészségügy is a tehetősebb családoknak lesz elérhető". Kijelenti, hogy a Fidesz úgy építi újjá Magyarországot, hogy tovább mélyíti a szakadékot a szegények és a gazdagok között.

 

Forrás : MTI / HÍR PORT 24

 

2011-07-01

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite