2019. március 24., - Emőke
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: a kormány megszorításaival a sokszorosát vette el annak, amit rezsicsökkentéssel visszaa

MSZP: a kormány megszorításaival a sokszorosát vette el annak, amit rezsicsökkentéssel visszaad


A kormány eddigi döntéseivel az ötvenszeresét vette el annak, amelyet a mostani rezsicsökkentéssel visszaad a lakosságnak - mondta Gúr Nándor, az MSZP alelnöke, az Országgyűlés foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának elnöke vasárnap Budapesten sajtótájékoztatón.

gurnandor


Az ellenzéki politikus példaként a Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter által bejelentett, összesen 850 milliárd forint értékű megszorításokat, a magán-nyugdíjpénztárak vagyonának államosítását és az ország devizatartalékainak 10 százalékos csökkenését említette.


Gúr Nándor bírálta a kormány gazdaságpolitikáját, amely az egykulcsos adórendszerrel és az adójóváírások kivezetésével havonta több ezer forintot vesz ki az átlagemberek zsebéből, míg a tehetőseket a gyermekek után járó adókedvezménnyel támogatja.
Álláspontja szerint a kormányzati politika elszenvedői a közfoglalkoztatottak, akiknek egyharmada a három hónapnyi munka után semmilyen támogatást nem kap. Ők a kormány rabszolgáivá váltak, de statisztikát javítanak - fogalmazott a szocialista politikus.
Gúr Nándor emlékeztetett rá, hogy 2010-ben a minimálbér nettó értéke 60 200 forint volt, ennek a vásárlóértéke tavaly mindössze 52 ezer forint volt. A bruttó 220 ezer forint alatt keresők szintén veszteségeket szenvedtek az adójóváírás kivezetésével - mutatott rá a politikus.


Amennyiben a szocialisták 2014-ben kormányzati szerephez jutnak, korrektebb személyi jövedelemadót vezetnének be, valamint vállalkozásösztönző és befektetőbarát politikát kívánnak folytatni. Ott nyújtanának kézzelfogható segítséget, ahol a legnagyobb a szükség, így legalább a minimálbér és a garantált bérminimum vásárlóértékének megőrzését célozzák - fogalmazott Gúr Nándor.


Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-01-13

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite