2019. augusztus 19., hétfő - Huba
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: a rezsicsökkentés az évszázad átverése

Az_igazsag_jar_Onnek_ezo

HIRDETÉS

MSZP: a rezsicsökkentés az évszázad átverése


Az MSZP szóvivője szerint a rezsicsökkentés csak a kormányzati sikerpropaganda része, valójában pedig az évszázad átverése. Török Zsolt erről a Fidesz frakcióvezetőjének keddi sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagálva beszélt Budapesten.

torokzsoltegy


Rogán Antal a Fidesz és a KDNP évadnyitó frakcióülését megelőzően jelentette be, hogy a Fidesz elnöksége azt javasolja: tavasszal tíz százalékkal csökkenjen a víz-, a csatorna- és a szemétszállítási díj. Emellett azt is szeretnék, hogy a kormány készítsen tanulmányokat arról, lehet-e folytatni az áram-, gáz- és távhőárcsökkentést a követező fűtési szezonban.


Török Zsolt keddi sajtótájékoztatóján elmondta: a korábban bejelentett tízszázalékos rezsidíjcsökkentés a valóságban nem éri el a tíz százalékot. Hozzátette: az áram világkereskedelmi ára az elmúlt hónapokban húsz-huszonöt százalékkal csökkent, de ennek csak fele érvényesült az árakban, a többit "lenyelik a szolgáltatók". Az MSZP szerint a kormány tervei újra a gazdagabbaknak kedveznének jobban a szegényebbek helyett, hiszen aki többet fogyaszt, annak nagyobb megtakarítást jelent az árcsökkentés.
Emlékeztetett arra is: szintén az elmúlt hónapokban több önkormányzatnál is húsz-harminc százalékkal emelték a szemétszállítási díjat - vagyis az ellenzéki politikus szerint a most bejelentett csökkentés megvalósításával csak a korábbi megszorítások egy részét törölnék el. Török Zsolt szerint ez a gyakorlat a "Kádár-rendszer utolsó éveit idézi."


Kérdésre válaszolva az MSZP szóvivője reagált Rogán Antal azon bejelentésére is, hogy az Alkotmánybíróság (Ab) döntéseit messzemenően tiszteletben tartva terjeszti majd a parlament elé - az egyebek mellett az alaptörvényhez kapcsolódó átmeneti rendelkezések több pontjának alkotmánybírósági megsemmisítése és az új választási eljárási szabályok miatt szükséges - alaptörvény-módosítási javaslatát a Fidesz-KDNP.


Török Zsolt felszólította a kormányt, hogy "ne trükközzenek" a választási regisztráció újbóli bevezetésével, emellett azt is kérik, hogy a kormány kezdjen társadalmi egyeztetést a pártok és civilek bevonásával a kérdésben.


Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-02-05

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite