2019. június 24., hétfő - Iván
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: a rezsicsökkentés pont a legszegényebbeket nem érinti

MSZP: a rezsicsökkentés pont a legszegényebbeket nem érinti


Az MSZP szerint az egyre "dermesztőbb magyarországi szegénység" miatt pont a legrászorultabbakat nem érinti a kormány által kezdeményezett 10 százalékos rezsicsökkentés.

Bangóné Borbély Ildikó

Bangóné Borbély Ildikó, az ellenzéki párt elnökségi tagja keddi sajtótájékoztatóján azt mondta, a vezetékesgáz-szolgáltatásból és az áramszolgáltatásból is több százezer családot kötöttek már ki, vagy korlátozták a szolgáltatásukat a tartozásuk miatt. Ezek az intézkedések az MSZP számításai szerint összesen körülbelül egymillió ember életét érintik. Bangóné Borbély Ildikó hangsúlyozta: a kormány által kezdeményezett 10 százalékos rezsidíjcsökkentés pont ezeken az embereken nem segít, pedig nekik lenne a legnagyobb szükségük rá. Hozzátette, az MSZP-hez érkezett visszajelzések szerint a 10 százalékos csökkentés a valóságban sok helyen csak az 5 százalékot éri el, vagyis az "Orbán-kormány megint becsapta a családokat".


Kiemelte: ma Magyarországon a családok harmadának a fizetése csak a rezsire és az alapvető élelmiszerekre elegendő. Ezeknek a családoknak szinte semmit nem jelent a rezsicsökkentés, főleg az elmúlt években bevezetett új adók, valamint az élelmiszerek árának több mint 7 százalékos emelkedése mellett - értékelte az ellenzéki politikus.
Közlése alapján az országban jelenleg 4 millió ember él a létminimum alatt, 1,5 millió pedig a szegénységi küszöb alatt. Az MSZP szerint ez az elmúlt majdnem 3 év "bukott orbáni gazdaságpolitikájának a hatása".


Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-01-22

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite