2018. november 19., hétfő - Erzsébet
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: a szociális katasztrófa utolérte Budapestet

MSZP: a szociális katasztrófa utolérte Budapestet

A fővárosi MSZP szerint a szociális katasztrófa utolérte Budapestet, ám ebben a helyzetben a városvezetés televízióra és egy újság támogatására akar százmilliókat költeni.

horvathcsabaegy

Horváth Csaba szocialista frakcióvezető elmondta, hónapok óta nem fizeti ki az önkormányzat a hajléktalan-ellátásra szánt 650 millió forintot.

Kitért arra is, hogy a díjhátralékkal rendelkező családok számára korábban létrehozott alapítványt a mostani városvezetés "lenullázta". Hozzátette: jelenleg 300 ezer családnak van 90 napon túli közműtartozása.

"Eközben jut pénz a Helyi Théma 100 milliójára (...) a Tarlós-tévé százmilliójára, (...) az utca- és térátnevezésekre, és jutott pénz, mintegy 10 millió forint új zászló tervezgetésre és kivitelezésre" - fogalmazott az ellenzéki politikus.

Horváth Csaba közölte, az MSZP meg akarja gátolni az "ámokfutást", ezért a közgyűlésnek azt javasolják: hozzon határozatot arról, hogy nem kívánja állami tulajdonba adni kórházait és iskoláit.

Javasolják továbbá, hogy a közgyűlés vonja el Tarlós István hatáskörét a színházigazgatók kinevezéséről, mert - Horváth Csaba szavai szerint - a főpolgármester "jól láthatóan nem boldogul ezzel". Hozzátette: azt is kérik, vonja vissza Dörner György, az Új Színház vezetőjének kinevezését.

Közölte, az MSZP javaslatot tesz majd arra is, hogy a város "Tarlós-tévére" ne költsön százmilliókat, "saját maguk fényezése" helyett inkább fordítsanak nagyobb figyelmet a szociális katasztrófa elkerülésére, .


Forrás: MTI / HÍR PORT 24

 

2011-10-21

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite