2019. május 21., kedd - Konstantin
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: az államosítás miatt kevesebbet visznek haza a pedagógusok

Az_igazsag_jar_Onnek_ezo

HIRDETÉS

MSZP: az államosítás miatt kevesebbet visznek haza a pedagógusok


Az MSZP oktatáspolitikusa szerint csak a kezdet, hogy a pedagógusok elestek egyes, eddig az önkormányzattól kapott pótlékoktól és támogatásoktól, az iskolák államosítása és a köznevelési törvény rendelkezéseinek életbe lépése ugyanis elbocsátásokhoz vezet majd, a kormány pedig nem tudja kompenzálni a tanárok reálbércsökkenését.

Kunhalmi Ágnes


Kunhalmi Ágnes szerdán az MTI-nek azt mondta: a központosítás bizonytalanságot okozott az iskolarendszerben, ahogy ezt a szocialisták előrevetítették. Igazolódik, hogy az iskolák átvétele nem hoz színvonal-emelkedést, ellenkezőleg: a jó iskolák lesznek rosszabbak, hiszen a tanárok azokban az intézményekben sem kapnak bónusz juttatásokat, ahol eddig az önkormányzat állta azokat - jegyezte meg.


Hozzátette: az önkormányzatoktól nem várható el, hogy továbbra is fizessék ezeket az illetményeket, hiszen az államosítással együtt forrásokat vontak el tőlük. Az MSZP-s politikus felhívta a figyelmet arra, hogy a pedagógusok már eddig is öt és fél százalékos reálbércsökkenést szenvedtek, amit csak az életpályamodell bevezetése kompenzálhatna. Ez azonban 75 milliárd forintot igényelne, amire nincs fedezet - jelentette ki.


Ugyanakkor hangsúlyozta: ha a kormány mégis hozzálát az életpályamodell bevezetéséhez, akkor is csak azt a pénzt adja vissza, amit eddig elvett a pedagógusoktól, a tanárok így örülhetnek, ha munkaterheik növekedése mellett nem csökken a fizetésük. Kunhalmi Ágnes arról is beszélt, hogy az iskolák államosítása és a köznevelési törvény rendelkezéseinek bevezetése - a tankötelezettségi korhatár leszállítása, a szakképzésben a közismereti tárgyak csökkentése - miatt elbocsátásokra kell számítani az iskolákban.


Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-02-06

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite