2019. július 19., péntek - Emília
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: brutális távhődíjemelés várható

MSZP: brutális távhődíjemelés várható


Szanyi TiborBrutális távhődíjemelés várható az önkormányzati választások után - jelentette ki Szanyi Tibor, az MSZP kampányfőnöke keddi budapesti sajtótájékoztatóján.


Az MSZP azt várja a kormánytól és magától Orbán Viktor miniszterelnöktől, hogy álljon ki a nyilvánosság elé, és még az önkormányzati választások előtt mondja ki azt a mondatot, hogy "nem lesz távhőáremelés" - tette hozzá. Szanyi Tibor kiemelte: a lakossági hődíj emelkedésének hatására egy fővárosi 50 négyzetméteres panellakásban élő 20 ezer forinttal fog többet fizetni. Ez az MSZP számára elfogadhatatlan - tette hozzá.
Élő Norbert, az MSZP X. kerületi polgármesterjelöltje szerint az, hogy szeptemberben éves szinten 10,5 százalékkal emelkednek a lakossági hődíjak, a forint/dollár árfolyam gyengüléséből adódik.
"Ha Orbán, Kósa és Szijjártó urak nem rontják el a magyar gazdaságpolitikát", akkor 260 forint vagy az alatt lenne az árfolyam - mondta.
Úgy vélekedett: kontár gazdaságpolitika okozza a lakossági hődíjak emelkedését. Ezt megúszhattuk volna, "ha Orbán Viktorék nem szabadságharcost játszanak az IMF-fel, hanem leülnek velük tárgyalni" - tette hozzá.
A szocialista politikus szerint a kormányfő politizál, és nem törődik azzal, hogy mi lesz a gazdasággal.
A Főtáv Zrt. hétfőn közleményben jelezte: az energiabeszerzési költségek 2010. második negyedévi növekedése következtében szeptemberben éves szinten 10,5 százalékkal emelkednek a lakossági hődíjak. A növekedés csak a hődíjat érinti, az alapdíj változatlan marad.
Szanyi Tibor arra az újságírói felvetésre, hogy a Fővárosi Közgyűlésen belül alakult, az elmúlt évek beruházásait vizsgáló bizottság jelentése szerint 60 milliárd forint kárt érte a fővárost, azt válaszolta: arra kér mindenkit, a Fideszt is, hogy az önkormányzati választások végéig ne riogassák az embereket.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-08-17

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite