2019. július 17., szerda - Endre, Elek
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: családok ezrei jártak rosszul a műszakpótlékok megszüntetésével

MSZP: családok ezrei jártak rosszul a műszakpótlékok megszüntetésével


Az MSZP pénteken sajtótájékoztatón arra hívta fel a figyelmet, hogy a műszakpótlékok megszüntetése, illetve csökkentése miatt családok ezrei jártak rosszul.

MSZP logo2

Bangóné Borbély Ildikó, a szocialisták elnökségi tagja elmondta: ezekben a napokban, a július 1-je óta hatályos új munkatörvénykönyv miatt sok kiskeresetű ember szembesül - a januári adóváltozások után idén már másodszor - azzal, hogy csökkent a nettó keresete.

Nagy többségük kényszerből vagy azért dolgozik több műszakban, mert eddig így tudott nagyobb fizetéshez jutni, most ezt a lehetőséget elvették tőlük - hangsúlyozta.

Az MSZP-s politikus azt mondta, sokan augusztusban öt-tízezer forinttal kevesebbet vittek haza, mint júliusban, de olyanról is tud, aki negyvenezer forintot vesztett a pótlékok megszüntetése, illetve csökkentése miatt.

Kormos Kata, az MSZP szóvivője azt ismertette, hogy kérdésessé vált a hátrányos helyzetű gyermekek fejlődését előmozdító Biztos Kezdet Gyerekházak működése, mivel finanszírozásukat az Emberi Erőforrások Minisztériuma nem oldotta meg, noha a költségvetési törvény az ehhez szükséges rendelet megalkotására márciusi határidőt írt elő. Ezért a szocialisták azt várják Balog Zoltán emberierőforrás-minisztertől, hogy mielőbb garantálja a gyerekházak működéséhez szükséges háromszázmillió forintot, annál is inkább - folytatta Kormos Kata -, mert a kormány ennek többszörösét költi el felesleges presztízsberuházásokra, például stadionrekonstrukcióra.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-08-03

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite