2019. április 18., csütörtök - Andrea
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: életveszélyes lesz Budapesten betegnek lenni

MSZP: életveszélyes lesz Budapesten betegnek lenni


Az MSZP szerint életveszélyes lesz 2012 január elsejétől Budapesten betegnek lenni, ha megvalósul a kórházak felügyeletének átadása.

horvathcsabaegy

Horváth Csaba, a fővárosi MSZP-frakció vezetője és Havas Szófia az egészségpolitikai bizottság alelnöke pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a Fővárosi Közgyűlés augusztus 31-i ülése elé vitt előterjesztés csak az egészségügy tönkretételéről szól és szociális, kulturális és egészségügyi romvárossá teszik Budapestet.

A frakcióvezető a sajtótájékoztatóra magával hozta a közgyűlési előterjesztéseket tartalmazó kötetet, majd ledobta a földre és megjegyezte: "ennyit is ér". Elmondása szerint a Fidesz előterjesztése törvénysértő, ezért a kormányhivatal vezetőjéhez fordulnak beadvánnyal. Hozzátette: törvényellenes, hogy jogszabályi háttér nélkül már most átadja a főváros az egészségügyi ellátórendszer felügyeletét a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézetnek (GYEMSZI).

Horváth Csaba szerint 12 kórház száz telephelyéről van szó, ebből 21 telephelyet a főváros saját maga szeretne értékesíteni, ezek általában nem üres ingatlanok. Úgy vélte, hogy a János kórház van a legnagyobb veszélyben helyrajzi adottságai miatt.

Az MSZP inkább arról tárgyalna a kormánnyal, hogy hogyan lehet jobb ellátórendszert csinálni, hogyan oldják meg a rezidensek bérezését, és hogyan lesz jobb a betegeknek; a főváros azonban eltökélte magát, hogy megszabadul a teljes humánszférától - mondta Horváth Csaba.

Havas Szófia, a közgyűlés egészségpolitikai és szociális bizottságának alelnöke a sajtótájékoztatón feltette a kérdést, hogy ki fogja megmondani, melyik kórházat zárják be, és ki fogja megmondani, hogy melyik intézmény alkalmas a feladatellátásra. Felmerül az a kérdés is, hogy milyen pénzügyi okai lehetnek a budapesti rendszer "gyámság alá helyezésének". Valami oka van annak, hogy Tarlós István ennyire "rohan" - fogalmazott.

A képviselő elmondta azt is, hogy a következő fél évben olyan fékeket és gátakat fognak a rendszerbe építeni, ami azt eredményezheti, hogy egy gyógyszer kiadásához is hosszas eljárásra lesz szükség.

 

Forrás: MTI / HÍR PORT 24

 

2011-08-26

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite