2019. július 16., kedd - Valter
Keresés a tartalomban
Választás 2010MSZP: finomhangolás az LMP miatt

MSZP: finomhangolás az LMP miatt


MSZP logoAz MSZP arra építette a kommunikációját, hogy a szocialista párt egyedül van a "demokratikus oldalon". Az LMP megerősödése után azonban azt sulykolják majd: a kis pártra leadott szavazatok nem hasznosulnak. Nem hozott drámai fordulatot, de érdemben áthangolta az MSZP választási kampányának alapstratégiáját az LMP listaállítási eredménye - írja a Népszabadság.


A lap szerint a szocialista párt felső vezetőinek körében általános vélekedés, hogy az LMP-nek a Fidesz segített összegyűjteni bizonyos körzetekben a kopogtatócédulákat. Abban is egyetértenek, hogy az LMP országos listája mögött nincs valódi erő, vagyis a parlamentbe jutáshoz szükséges ötszázalékos küszöböt nem fogják átugorni; a valódi támogatottságuk leginkább abban mutatkozik meg, hogy a 176 egyéni körzetből mindössze 91 helyen tudnak jelöltet indítani.


Az LMP ehhez kapcsolódó megerősödése sajnos csak arra alkalmas, hogy megossza a demokratikus oldal antiorbánista-antijobbikos közösségét - fogalmazott a lapnak a szocialista pártvezetés egyik meghatározó alakja. Pedig az MSZP arra építette a kommunikációját, hogy két erő és három párt verseng egymással, a Fidesz-Jobbik-tengely és a demokratikus politikai oldal igazi otthona, az MSZP.
A szocialisták úgy látják: meg kell értetniük a még hezitáló demokratákkal, hogy az LMP-re adott szavazatok hasznosulása illúzió, aki antiorbánista-antijobbikos szavazatot akar érvényesíteni, az ezt csak az MSZP-n keresztül teheti meg.


Mindez csak finomhangolásra készteti a szocialisták kampányát, teljes fordulatra nem - jegyzi meg a lap.

2010-03-25

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite