2019. április 25., csütörtök - Márk
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: ha a szocialisták kormányoznak, könnyebb lesz a nyugdíjasok élete

MSZP: ha a szocialisták kormányoznak, könnyebb lesz a nyugdíjasok élete


Ha a szocialisták kormányoznak majd, könnyebb lesz a nyugdíjasok élete - írta kedden, az idősek világnapja alkalmából kiadott közleményében Mesterházy Attila MSZP-elnök és Korózs Lajos, a szocialista párt elnökségi tagja.

mesterhazy0117


Közölték, újra megadják az öregségi nyugdíjjogosultságot mindazoknak, akiktől a Fidesz "jogtalanul és indokolatlanul" elvette. Garantálni fogják a nyugdíjak értékállóságát, megnövelik a méltányossági nyugdíjra jutó forrásokat, újraindítják a nyugdíjkorrekciós programot, újra bevezetik a nyugdíjprémiumot - sorolták.


Az MSZP ígéretet tesz a korhatár előtti nyugdíjak rendszerének kialakítására, a rugalmas nyugdíjba vonulás lehetőségére, arra, hogy a szociális temetés helyett kegyeleti támogatást adnak a rászorulóknak, és arra, hogy a 65 éven felüliek ismét teljesen ingyen utazhatnak majd.


A szocialista párt elnöke és elnökségi tagja szerint a rendszerváltás óta nem volt olyan nehéz nyugdíjasnak lenni Magyarországon, mint ma, a legtöbb idős ember bizonytalanságban él, közülük sokan már nyomorognak.


Mesterházy Attila és Korózs Lajos szerint azért van ez így, mert az Orbán-kormány nem tiszteli és nem támogatja kellően az idős embereket, érzéketlen az idősek gondjai iránt. Úgy értékelik, ez látszik a költségvetésen is, egyre kevesebb pénz jut a nyugdíjasok támogatására.


"A mostani kormánnyal szemben mi újra úgy fogjuk irányítani az országot, hogy valamennyi idős ember számára garantáljuk a boldog, nyugodt, méltóságteljes és biztonságos öregkort" - olvasható az MTI-nek küldött MSZP-közleményben.

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

2013-10-01

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite