2019. augusztus 18., - Ilona
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: hogyan menti meg a kormány a bajba került devizahiteleseket?

MSZP: hogyan menti meg a kormány a bajba került devizahiteleseket?


Az MSZP szerint kormány eddig nem reagált érdemben e hét elején nyilvánosságra hozott - a bajba jutott devizahitelesek megmentését célzó - javaslatcsomagjukra, ezért az ellenzéki párt kérdéseket tesz fel a kabinetnek - olvasható a szocialisták pénteki közleményében.

Mesterházy Attila01


Az MSZP egyebek mellett választ vár arra, hogy a kormány tudomása szerint a kilakoltatási moratórium júliusi feloldása óta hány család került az utcára. A szocialisták azt is tudni szeretnék, hogy hány devizahiteles családot lehetett volna megmenteni az "eltőzsdézett 500 milliárd forintos Mol-részvénycsomagból, az ott eddig elbukott 150 milliárd forintból".

Az ellenzéki párt nem érti, hogy miközben a jelenlegi kormánypártok korábban ellenezték, miként adósodhattak el devizában olyan fideszes vezetésű városok, mint Debrecen, vagy Budapest V. és VIII. kerülete. Az MSZP arra is választ vár, hogy a kormány vizsgálni fogja-e a fideszes önkormányzatok svájcifrank-alapú kötvénykibocsátásait is.

Az ellenzéki párt a magáncsőd intézményének esetleges bevezetéséről, az eszközkezelő felállításának időpontjáról és alaptőkéjéről, a 90 napnál régebben tartozó devizahitelesek megsegítéséről és a bankok többletköltségeinek ügyfelekre hárítása elleni tervekről és az eddigi egyeztetésekről is kérdezi a kormányzatot.

A szocialisták benyújtják a parlamentnek a devizahitelesek érdekében kidolgozott kilencpontos javaslatcsomagjukat - erősítette meg pénteki közleményében az MSZP. A szocialisták tárgyalásokba kezdtek a hitelkárosultak képviselőivel és a bankszövetséggel, továbbá felkérték Simon Gábort, a parlament fogyasztóvédelmi bizottságának elnökét, hogy a testület vizsgálja meg, "milyen módon élnek vissza hatalmukkal a pénzintézetek" - zárul a közlemény.

Forrás: MTI / HÍR PORT 24

 

2011-08-19

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite