2019. június 24., hétfő - Iván
Keresés a tartalomban
Választás 2010MSZP: Kövér beismerte, a Fidesz egyetlen ígéretét sem fogja teljesíteni

MSZP: Kövér beismerte, a Fidesz egyetlen ígéretét sem fogja teljesíteni


Budai BernadettBudai Bernadett szerint a választmányi elnök nyilatkozatából kiderül,a Fidesz nem készült föl a kormányzásra. Az MSZP szerint a Fidesz-kormány egyetlen ígéretét sem fogja teljesíteni, miután Kövér László, az ellenzéki párt választmányi elnöke beismerte: a Fidesz hatalomra kerülése esetén fél évig egyáltalán semmilyen ígéretét nem váltaná be, semmilyen átalakításhoz sem kezdene hozzá.


Budai Bernadett, az MSZP szóvivője vasárnap Kövér László szombati nyilatkozatára reagálva az MTI-vel közölte: "a vallomásból" kiderül, hogy a kilábalásra, az újbóli növekedésre a fideszes politikus szerint 2011-ig kell várni. Az MSZP ezért felszólítja Orbán Viktor Fidesz-elnököt, hogy álljon ki a nyilvánosság elé, és még a választások első fordulója előtt tegyen részletes vallomást a választóknak. Erre a miniszterelnök-jelölti vitánál keresve sem talál jobb alkalmat - tette hozzá a szóvivő közleményében.


Budai Bernadett szerint Kövér László nyilatkozatával elismerte, pártja nem készült fel a kormányzásra, legalább fél évre van szükségük pusztán ahhoz, hogy egyáltalán azt tudják, mit kell tenniük. Ezt azt is jelenti, "a program címén bemutatott közel száz, üres oldalon" túl valóban nincs részletesen kidolgozott programja a Fidesznek - vélekedett.


Az MSZP szóvivője szerint a választmányi elnök azt is elismerte, hogy hatalomra jutva ők sem tudnának mást tenni, mint amit jelenlegi kormány tesz. Hangsúlyozta: Magyarország minden pénzügye nyitott könyv, "nincsenek trükkök, nincsenek titkok, nincsenek csontvázak".
Budai Bernadett szerint a Fidesz előre kifogást keres, hogy kormányra kerülése esetén miért nem tudja megtartani egyetlen választási ígéretét sem. A Fidesz nem pusztán az ígéreteit vonja vissza, hanem megszorítást tervez, és majd arra hivatkozik, ők akarták az adócsökkentést, a tanároknak, az orvosoknak, a nővéreknek ígért többletpénzt, de "csontvázak estek ki a szekrényből" - közölte.


A politikus úgy vélte, a magyar válságkezelés eredményeit a Fideszen kívül az egész világ elismeri, és szerinte bárki is alakít kormányt a nyáron, annak a kabinetnek a mozgásterét a baloldal alapozta meg.
Kövér László, a Fidesz választmányi elnöke szombaton Nyíregyházán azt mondta: a költségvetési hiánycél tarthatatlansága miatt "lenullázódott" az áprilisi választások után megalakuló új kormány idei mozgástere, így csak 2011-től indulhat el az ország a kilábalás útján. Elmondta: a remélhetőleg a Fidesz és szövetségesei által létrehozandó új kabinet a második félévben nem tehet majd mást, mint hogy kezeli az adósságállományt, és igyekszik elkerülni a különböző ágazatokat fenyegető csődhelyzetet.

2010-03-28

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite