2019. március 25., hétfő - Gábor
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: Magyarország döntsön az atomerőműről, ne Orbán!

MSZP: Magyarország döntsön az atomerőműről, ne Orbán!


Az MSZP elfogadhatatlannak tartja, hogy a miniszterelnök valós társadalmi egyeztetés, szakmai vita és az Országgyűlés döntése nélkül írna alá kötelezvényt Moszkvában a paksi atomerőmű bővítéséről.

mszp001


Józsa István szocialista frakcióvezető-helyettes és Tóth Bertalan, az MSZP elnökségi tagja kedden közleményt juttatott el az MTI-hez, amelyben emlékeztetnek: Orbán Viktor kormányfő kedden Moszkvában találkozik Vlagyimir Putyin orosz államfővel és sajtóhírek szerint kötelezvényt ír alá a paksi atomerőmű bővítéséről.


Szerintük ez hosszú távon kötött pályára helyezné a magyar energiapolitikát, gazdaságpolitikáját és a jövő nemzedékek életminőségét. Bírálják, hogy nem ismertek a tervezett beruházás fő paraméterei, költségei, a környezetre és a nemzetgazdaságra gyakorolt hatásai. Jelenleg senki sem tudja, hogy egy ilyen döntés mennyibe kerülne a magyar adófizetőknek - szerepel közleményükben.


"Felelős politikus nem dönt atomerőműről egy személyben Magyarország, a magyar emberek háta mögött. Ha Orbán valóban országgyűlési felhatalmazás nélkül vállal kötelezettséget, az felelőtlenség, márpedig felelőtlen politikus nem maradhat hatalomban" - írták.


Közölték azt is: az MSZP, kormányon felül fogja vizsgálni a vállalt kötelezettséget, mert szerintük a paksi atomerőmű bővítéséről csak átlátható módon, széleskörű társadalmi és szakmai konszenzus alapján szabad felelős döntést hozni.

Forrás:MTI/NÓGRÁD24

 

2014-01-14

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite